Acum citesti:
3 zile de poveste în Piața Mare, la Festivalul Medieval
Intreg articolul 2 minute de lectura

3 zile de poveste în Piața Mare, la Festivalul Medieval

123 de evenimente

6 elemente de decor în Piața Mare și Turnul Sfatului

3 zile de festival

Festivalul-medieval-Cristi-Cojocariu-10

Cercuri de foc, muzică, lupte aprige și mâncare medievală – toate acestea au făcut deliciul celor care au trecut prin centrul Sibiului în ultimele 3 zile.

Festivalul Medieval Cetăți Transilvane a debutat oficial vineri seara cu tradiționala paradă din centrul Sibiului. Privitorii au urmărit încântați fabuloasa reprezentație a modului în care se îmbrăcau oamenii în epoca medievală, au făcut poze și au mers pas la pas cu actorii.

Festivalul-medieval-Cristi-Cojocariu-1
Festivalul-medieval-Cristi-Cojocariu-9

Parada a fost însă doar un prim pas făcut în lumea Sibiului medieval. Luptele între cavaleri au încins spiritele întreaga seară. Actorii și-au luat rolurile foarte în serios și au uitat pentru o vreme că sunt în anul 2017, întorcându-se într-o eră în care luptele erau la ordinea zilei.

„Aici suntem toți prieteni, nu avem inamici. Cavalerii uită de cotidian și fac spectacol pentru privitori. Tocmai de aceea am și prelungit durata fiecărei reprezentații, pentru ca cei care vin aici să ne vadă să se poată bucura de spectacol”, a spus Nicolae Găban, scutier.

Parfumul mâncării medievale i-a îmbiat pe trecători încă de la intrarea în Piața Mare. Varza cu cârnați a fost vedeta în fiecare seară, dar nici cartofii cu ceapă nu s-au lăsat mai prejos. Bucătarii au ajuns în fiecare zi în centrul orașului la 6 dimineața și au fost pregătiți cu mâncăruri alese până seara târziu.

Avem două ingrediente secrete: sarea şi piperul. Acestea fac preparatele gustoase. Mâncarea este spectaculoasă și se simte mirosul ei din depărtare. Vrem ca oamenii să vină și să mănânce aici tot ce e mai bun”, a spus Marius Rafa, bucătar.

Trupa de pirotehniști Crispus a încheiat prima seară cu o reprezentație spectaculoasă de foc, iar ultima seară de festival îi așteaptă din nou în Piața Mare cu un show la fel de spectaculos.

Festivalul-medieval-Cristi-Cojocariu-43
Festivalul-medieval-Cristi-Cojocariu-46
Festivalul-medieval-Cristi-Cojocariu-51
Festivalul-medieval-Cristi-Cojocariu-57
Festivalul-medieval-Cristi-Cojocariu-59

Foto credit: Cristian Cojocariu

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.