Acum citesti:
Teatrul din Cartier ajunge pe malul Cibinului
Intreg articolul 2 minute de lectura

Teatrul din Cartier ajunge pe malul Cibinului

Teatrul din Cartier, unul din cele două proiecte de suflet ale Asociației Culturale BIS, se mută din 30 august în cartierul Terezian.

Seria de spectacole a început anul acesta în cartierul Trei Stejari, mai exact în Grădina BIS, acolo unde actorii au pus în scenă primele șase spectacole: “Orașul meu“, “Planeta roz bombon“, “Născut în ’90 “, “A fost doar un vis“, “Monoloagele vecinului“ și “Clandestino”, fiecare reprezentație încheindu-se cu un dialog între actori și spectatori.

În această toamnă proiectul va continua la Sibiu ―în cartierele Terezian, Ștrand, Hipodrom, Valea Aurie, în centrul orașului (Piața Mică) ―și la Mediaș. Bis Teatru își propune să atragă atenția asupra unor zone ale Sibiului, nevalorificate la nivelul potențialului lor, cum este malul râului Cibin. Drept urmare, în 30 și 31 august de la ora 19:00, publicul este invitat la spectacolele “Orașul meu“, respectiv “Planeta roz bombon“, ce se vor desfășura chiar pe malul Cibinului, sub Podul Neculce, cunoscut și sub denumirea de „Podul cel Nou” (cel ce vine in continuarea străzii Ion Neculce). Pentru prima dată acest spațiu va fi gazda unor evenimente culturale.

“Orașul meu“, în regia lui Bogdan Sărătean, având la bază o idee de Flaviu Suhastru, îi aduce împreună pe Andrada Grosu, Aneea Opriș, Claudiu Fălămaș, Mihai Alexandru, ca autori și interpreți ai textelor cu iz autobiografic. Prin intermediul a câtorva monologuri, ei vorbesc cu nostalgie și umor despre propria copilărie, petrecută în cartierele Sibiului, despre locuri și oameni, trezind spectatorilor amintiri dragi și invitându-i să se regăsescă în poveștile prezentate.

“Planeta roz bombon“ este un spectacol muzical, marca Lipicioșii, având ca temă principală iubirea, cântată în felurite limbi ale pământului: română, engleză, germană, spaniolă, franceză sau coreană. În deschiderea show-ului, de la ora 18:00, timp de 40 de minute, copiii de la Cercurile de Chitară Comunitare ale Asociației Culturale Play vor susține una dintre Serenadele Sibiului. Prin intermediul hiturilor care vor răsuna joi, 31 august, pe malul Cibinului, Asociația Culturală BIS în colaborare cu Asociația PLAY și Comunitatea chitaristilor din Sibiu, creată ca rezultat al programului “Pune mana pe chitară”/ “Sibiu Guitar Meeting“ își dau mâna pentru un oraș mai curat, mai civilizat, mai atent gestionat din punct de vedere urbanistic.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.