Acum citesti:
Talisman cântă la Festivalul Porcul de Bazna
Intreg articolul 2 minute de lectura

Talisman cântă la Festivalul Porcul de Bazna

Locuitorii din Bazna se pregătesc pentru a treia ediție a Festivalului Porcul de Bazna, care va avea loc pe platoul din fața Bisericii Evanghelice din localitate. Manifestarea se va desfășura timp de două zile, în 9 și 10 septembrie. Evenimentul debutează sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 15.30, când va începe programul artistic susținut de Grupul Vocal „Coconița” din Boian, Grupul Folcloric „Arinii” din Boiu, Ansamblul Folcloric „Junii Târnavei” și Fanfara „Haiducii” din Dondușeni, Republica Moldova. Prima seară a festivalului va fi încheiată de DJ Sava și MC Diddy Nunes.

Ziua de duminică, 10 septembrie, debutează la ora 15 cu Grupul Vocal „Pe ulița satului” din Boian, Ansamblul Folcloric „Purtata” Mediaș, Ansamblul Folcloric Profesionist „Mureșul”, iar formația Talisman va susține un concert în ultima seară a evenimentului de la Bazna. Festivalul Porcului de Bazna se va încheia cu un spectaculos foc de artificii.

Porcul de Bazna format în urma unor încrucișări nedirijate între scroafe de rasă Mangalița și vieri de rasă Berk, începând din anul 1872, în localitatea Bazna. Produșii rezultați, având însușiri productive superioare rasei Mangalița, au fost apreciați de crescători, astfel că populația hibridă s-a răspândit în scurt timp în jurul orașelor Mediaș, Sighișoara, Sibiu și Făgăraș, datorită precocității și prolificității superioare față de rasa maternă, locală. În anul 1885 și apoi după anul 1900 s-au făcut importuri de reproducători Berk din Anglia, care au fost utilizați în scopul ameliorării și omogenizării rasei Bazna, în curs de formare și consolidare.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.