Acum citesti:
Muzeele din Minsk și Sibiu, pe drumul unei colaborări fructuoase
Intreg articolul 1 minute de lectura

Muzeele din Minsk și Sibiu, pe drumul unei colaborări fructuoase

Muzeul Național din Minsk și Muzeul Național Brukenthal au încheiat un parteneriat care promite să ducă lucrările din Sibiu direct în afara Europei.

Colaborarea cu Muzeul Național de Istorie din Minsk (Republica Belarus) are ca scop conservarea, studiul și promovarea patrimoniului cultural. Programele și proiectele vor fi implementate pe baza unor acorduri bilaterale, pentru fiecare dintre acestea în parte.

Directorul Muzeului Național din Minsk, Aleh Ryzhkou, a spus că este încântat de această oportunitate și că va aduce în România numeroase expoziții.

„Sunt foarte bucuros de această colaborare între cele două muzee. Vreau să începem cât mai curând să facem schimb de expoziții. Cu mare încântare vom expune piesele Muzeului Brukenthal la noi, în Minsk”, a declarat Aleh Ryzhkou, după semnarea acordului.

Prin încheierea acordului este vizată cooperarea în mai multe domenii, precum dezvoltarea și implementarea comună a cercetării științifice și culturale și proiecte educative, participarea și organizarea comună de conferințe științifice și practice, seminarii și simpozioane și organizarea comună de expoziții și publicarea acestora.

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.