Acum citesti:
3.000 de spectatori la concertul Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu
Intreg articolul 3 minute de lectura

3.000 de spectatori la concertul Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu

Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu a participat, în premieră, în cadrul Festivalului Internațional  ”George Enescu” cu un concert în București, în Piața Festivalului, în fața a peste 3.000 de spectatori.

Evenimentul a avut loc chiar în apropierea Ateneului Român, în Piața Festivalului, vineri – 8 septembrie, iar pe scenă, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu condusă de dirijorul Cristian Lupeș, a urcat și pianistul Antonio di Cristofano.

”Ne-am dorit mult să participăm în cadrul Festivalului Enescu iar concertul de la București a fost posibil în mare măsură datorită sprijinului pe care l-am obținut din partea maestrului Cristian Lupeș, cel care a și dirijat acest concert. Al doilea eveniment din cadrul festivalului va avea loc la Sibiu, tot cu Orchestra Simfonică a Fialrmonicii de Stat Sibiu, condusă de această dată de dirijorul Constantin Adrian Grigore” a declarat Ioan Bojin, manager Filarmoncia de Stat Sibiu.

Peste 3.000 de spectatori au asistat la acest eveniment, într-un ambient deosebit și o organizare ireproșabilă, succesul fiind evident prin minutele în șir de aplauze de la finalul concertului. Programul a cuprins lucrări semnate de Liviu Dănceanu, Wolfgang Amadeus Mozart și Antonín Dvořák.

Următorul eveniment la care participă orchestra sibiană este concertul simfonic de miercuri, 13 septembrie la Sibiu – la Sala Thalia, cu începere de la ora 19.

Dirijorul Constantin Adrian Grigore și solistul Zlatomir Fung (violoncel) se vor alătura de această dată Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat Sibiu.

În vârstă de 18 ani, Zlatomir Fung, este câștigătorul premiului I la Concursul Internațional de George Enescu ediția 2016, secțiunea violoncel, la Johansen International Competition for Young String Players din 2015, Stulberg International String Competition din 2014, la Irving Klein International Competition din 2014. În 2016 i s-a acordat distincția „Presidential Scholar for the Arts” si a fost răsplătit cu „New England Conservatory Preparatory School’s Frances B. Lanier Award”. A susținut concerte în calitate de solist alături de Orchestrea Filarmonicii George Enescu, Orchestra de Camera din Baltimore, Santa Cruz Symphony,  Boston Pops,  Lausanne Simfonietta,  The Grand Rapids Symphony sau Filarmonicii Engleze.

Biletele pentru concertul de la Sibiu se pot procura de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu. Preţul unui bilet este de 30 de lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.