Acum citesti:
Street Music Festival, cel mai tânăr eveniment de muzică din Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Street Music Festival, cel mai tânăr eveniment de muzică din Sibiu

„Street Music Festival” se va desfășura în Piața Mică, în 23 și 24 septembrie 2017. Invitații speciali ai Festivalului sunt “Budapest Ragtime Band”, una dintre cele mai iubite formații de divertisment din Europa. Accesul publicului la acest eveniment este gratuit.

Ediția din 2017 a ”Street Music Festival” aduce în fața publicului sibian ritmuri “RAGTIME”, o muzică optimistă și antrenantă, fiind unul dintre cele mai iubite genuri muzicale de la începutul secolului trecut. Organizatorii au ales Ragtime-ul pentru această primă ediție în contextul celebrării în acest an a lui Scott Joplin, ”Regele Ragtime-ului”, de la a cărui dispariție se împlinesc 100 de ani.

”Avem bucuria și onoarea de a-i avea pe scena festivalului pe pianistul Horia Mihail alături de Daniel Szasz – vioară (concertmaestru al Orchestrei din Alabama, S.U.A.) și de percuționistul Andrei Marcovici. În deschiderea festivalului îi vom asculta pe Academic Quintet, o formație compusă din instrumentiști de valoare a scenei simfonice brașovene” a declarat Ciprian Dancu, directorul festivalului.

Invitații speciali ai ”Street Music Festival” 2017 sunt “Budapest Ragtime Band”, una dintre cele mai iubite formații de divertisment din Europa. Grupul a fost fondat în 1980 din foști studenți ai Academiei ”Franz Liszt” din Budapesta. Standardele înalte și creativitatea interpretării lor îi definesc drept una dintre cele mai prestigioase formații de jazz din Ungaria din ultimele decenii.

Repertoriul lor include piese tradiționale de ragtime, muzica clasică, swing sau dixieland. Formația cânta peste 100 de concerte pe an în Ungaria și peste hotare. Au cântat în Sala Filarmonicii din Berlin, au întreprins turnee în Anglia, SUA, Insulele Canare și au participat la diferite  Festivaluri de Jazz din Germania, Elveția, Polonia și Italia. ”Budapest Ragtime Band” a cântat alături de mari artiști precum Dave Brubeck, Chris Barber, Clark Terry sau Johnny Griffin. În cele aproape 4 decenii de la înființare au înregistrat 11 LP-uri și CD-uri și sunt o apariție constantă pe ecranele televiziunilor din Ungaria, Germania sau America.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.