Acum citesti:
Sibiu Opera Festival – 13 evenimente în 21 de zile
Intreg articolul 2 minute de lectura

Sibiu Opera Festival – 13 evenimente în 21 de zile

Ediția cu numărul 16 a proiectului Sibiu Opera Festival, debutează în această seară cu spectacolul de dans contemporan ”Peer Gynt”, care va reuni pe scena Sălii Thalia muzicieni ai Filarmonicii de Stat Sibiu și dansatorii Teatrului de Balet Sibiu.

„Ediția din acest an a proiectului Sibiu Opera Festival aduce la Sibiu peste 500 de artiști din 20 de țări. Este o ediție a tinerilor artiști – soliști, regizori, directori de instituții muzicale lirice din întreaga lume. Festivalul va debuta cu un spectacol de dans contemporan, o colaborare cu dansatorii Teatrului de Balet Sibiu” a precizat Ioan Bojin, manager Filarmonica de Stat Sibiu.

Muzica live va fi asigurată de pianista Monica Florescu și violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev. Coregrafia și regia spectacolului sunt semnate de către Aleisha Gardner iar scenografia de Mariia Ermolenko.

Ediţia a XVI-a a proiectului Sibiu Opera Festival se va desfăşura anul acesta în perioada 15 septembrie – 5 octombrie. Pe parcursul celor 21 de zile de festival sunt programate spectacole de operă, musical, operă pentru copii, recitaluri și dans contemporan.

Nu lipsesc din programul acestei ediții momentele de arii din opere în spații publice – intitulate sugestiv ”Take an Opera Break” și nici concursul de canto ”Vox Artis”, ajuns anul acesta la ediția IX-a. Festivalul se va deschide cu un spectacol de dans contemporan, ”Peer Gynt”, eveniment realizat în colaborare cu Teatrul de Balet Sibiu. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe pagina www.filarmonicasibiu.ro

Biletele pentru Sibiu Opera Festival pot fi achiziţionate online de pe site-ul www.filarmonicasibiu.ro, de pe pagina de facebook fb.com/filarmonicaSibiu, de pe portalul www.kompostor.ro și  de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia, Str. Cetăţii nr.3-5) de luni până joi, între orele 12-16. În funcţie de eveniment, preţul unui bilet este de 20 sau 30 lei. Se acordă reducere de 50 % pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.