Acum citesti:
„Cenușăreasa” spectacol de operă sold-out!
Intreg articolul 3 minute de lectura

„Cenușăreasa” spectacol de operă sold-out!

Toate biletele pentru spectacolul de operă  „Cenușăreasa”de Gioachino Rossini au fost epuizate. Evenimentul este programat sâmbătă 30 septembrie 2017, la sala Thalia și face parte din proiectul Sibiu Opera Festival.

Opera ”Cenușăreasa” este al doilea spectacol sold-out din cadrul proiectului Sibiu Opera Festival. Evenimentul este unul special fiindcă marchează 200 de ani de la premieră și este realizat în memoria maestrului Alberto Zedda. Pe scena sălii Thalia se va afla Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu condusă de dirijorul Gabriel Bebeșelea, corul Filarmonicii de Stat Transilvania din Cluj-Napoca, soliștii Aurora FAGGIOLI (Italia) – mezzosoprană, Martiniana ANTONIE – mezzosoprană, Larisa ŞTEFAN – mezzosoprană, Xavier ANDUAGA (Spania) – tenor, Mihail DOGOTARI – bariton, Petre BURCĂ – bas, Cristian HODREA – bas și clavecinistul Ruben Sanchez VIECO. Regia spectacolului este semnată de Rareș Zaharia.

Cenușăreasa este sora vitregă și săracă a celor două surori, Clorinda si Thisbe, fiicele lui Don Magnifico, baron de Montefiascone. Când Don Ramiro (prinț de Salerno, deghizat și prezentat ca fiind valetul Dandini), o vede pe Cenușăreasa, cei doi se îndrăgostesc imediat. Cenușăreasa reușește să ajungă la bal, ca o misterioasă doamnă, iar prințul Don Ramiro îi declară din nou iubirea sa. Dar, Cenușăreasa dispare, lăsând în urma ei una dintre brățări, fără a uita să-i spună să o găsească, dacă o iubește cu adevărat. Mai târziu, când prințul Don Ramiro îl vizitează pe Don Magnifico, vede pe brațul Cenușăresei o brățară identică, iar adevărul iese la iveală, spre furia neputincioasă a surorilor.

„Cenușăreasa”  este o operă comică în 2 acte de Gioachino Rossini, după un libret de Jacopo Ferreti. Premiera operei a avut loc la Teatro della Valle din Roma, pe 25 ianuarie 1817.

Ediţia a XVI-a a proiectului Sibiu Opera Festival se desfăşoară anul acesta în perioada 15 septembrie – 5 octombrie. Pe parcursul celor 21 de zile de festival sunt programate spectacole de operă, musical, operă pentru copii, recitaluri și dans contemporan. Nu lipsesc din programul acestei ediții momentele de arii din opere în spații publice – intitulate sugestiv ”Take an Opera Break” și nici concursul de canto ”Vox Artis”, ajuns anul acesta la ediția IX-a. Festivalul se va deschide cu un spectacol de dans contemporan, ”Peer Gynt”, eveniment realizat în colaborare cu Teatrul de Balet Sibiu. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe pagina www.filarmonicasibiu.ro

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.