Acum citesti:
A început festivalul studențesc DATfest!
Intreg articolul 2 minute de lectura

A început festivalul studențesc DATfest!

Studenții sibieni cuceresc orașul prin teatru. Timp de patru zile, în diverse spații de joc, vor avea loc evenimente legate de arta teatrală, dar și de managementul cultural.

„Rocky Horror Show”, de Richard O’Brian, în regia lui Cosmin Chivu, dă startul DATfest! Reprezentația are loc astăzi, 2 octombrie, de la ora 19:00, la Oldies Pub, și îi aduce pe scenă pe Ali Deac, Veronica Arizancu, Iustinian Turcu, Oana Marin, Robert Fekete, Radu Carp, Denisa Caian, Gabriela Pîrlițeanu, Raj – Alexandru Udrea, Ștefan Tunsoiu, Vladimir Petre și Mihai Rădulea.

Spectacolul este un musical plin de culori, care excelează prin energia și vitalitatea tinerilor actori. Publicul se poate lăsa condus de doctorul Frank N. Further într-o poveste bizară spre Galaxia Transilvania și poate cânta cu actorii de pe scenă, pentru a fi mai aproape de universul teatral propus de aceștia.

DATfest continuă marți, 3 octombrie, cu două spectacole: de la ora 18:00, la Studioul de Teatru CAVAS din incinta Facultății de Litere și Arte, puteți vedea „Avioane de hârtie”, în regia lui Eugen Gyemant, iar de la ora 20:00, la Léon Gourmet Bakery, „Viața ca o scenă”, regia Marian Râlea.

Intrarea la evenimente este liberă, pe bază de rezervare prin SMS la numărul de telefon 0742 344 805.

La finalul festivalului, juriul format din Alexandru Ion, actor și co-președinte al Festivalului Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis, Luana Pleșea, jurnalist cultural și prof. univ. dr. Livia Ilie, vor decide încotro vor  merge premiile pentru „Cel mai bun actor”, „Cea mai bună actriță” și „Cel mai bun spectacol”.

Festivalul face parte din strategia Universității „Lucian Blaga” din Sibiu de dezvoltare a tinerilor ce se disting prin excelența activităților depuse în domeniul artelor spectacolului și a managementului cultural.

Acțiune co-finanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.