Acum citesti:
Simpozion internațional la Brukenthal
Intreg articolul 50 secunde de lectura

Simpozion internațional la Brukenthal

În perioada 5-8 octombrie 2017 în Sala Multimedia din Casa Albastră se vor desfăşura lucrările Simpozionului international „Muzeul ca institutie intre Universal si national” organizat de Muzeul Naţional Brukenthal şi Muzeul Transilvănean Gundelsheim.

Anul 2017 marchează două sute de ani de la înfiinţarea Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, cel mai vechi şi unul dintre cele mai importante şi reprezentative muzee din Europa.

În contextul acestei importante aniversări Muzeul Naţional Brukenthal organizează împreună cu Muzeul Transilvănean Gundelsheim un simpozion internaţional care va elucida, pornind de la exemplul sibian, devenirea instituţiilor muzeale europene în conjugarea ideilor de universal şi naţiona.

Participă profesori universitari din ţară şi străinătate dimpreună cu Directorul Institutului de Ştiinte Culturale din Tubingen, Directorul Muzeului Culturilor Europene din Berlin şi alţi invitaţi.

Deschiderea lucrărilor Simpozionului internaţional va avea loc vineri 6 octombrie 2017, ora 10.00 în sala Multimedia din Casa Albastră.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.