Acum citesti:
Sibiul eroic. O istorie în imagini și monumente
Intreg articolul 1 minute de lectura

Sibiul eroic. O istorie în imagini și monumente

Echipa proiectului ,,Sibiul eroic. O istorie în imagini și monumente, formată din profesorii Marcel Nicolae Buta, Dragoș Curelea, Daniela Curelea, Daniela Hainagiu, anunță că va desfășura, în perioada 3 octombrie 2017 – 20 ianuarie 2018, activitățile specifice ale acestui demers comemorativ pentru educație și memorie cu ocazia aniversării Centenarului România 1918-2018.

„Activitățile vor urmări reactualizarea memoriei eroilor comunităților sibiene, dar și a unor aspecte mai puțin cunoscute privind memoria celor care care au căzut pe câmpurile de onoare ale Marelui Război, români, maghiari, sași”, anunță organizatorii.

De asemenea, echipa de proiect anunță realizarea unor pliante și broșuri cu rol comemorativ, desfășurarea unui simpozion de specialitate și lansarea unei monografii-album cu titlul ,,Sibiul eroic. O istorie în imagini și monumente”.

Sustenabilitatea proiectului va fi conferită de publicațiile realizate, blogul proiectului și o pagină de Facebook cu imagini reprezentative din activitățile derulate.

Proiectul este derulat cu partenerii Mitropolia Ardealului-Sectorul Cultural, Asociația Națională Cultul Eroilor ,,Regina Maria”, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Casa Corpului Didactic Sibiu și Sibiu 100%.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.