Acum citesti:
Călătoria cinematografică Astra Film Festival începe cu un film despre Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Călătoria cinematografică Astra Film Festival începe cu un film despre Sibiu

În cadrul Galei de deschidere Astra Film Festival din 16 octombrie, ora 19:00, la Thalia, va avea loc si premiera filmului Sibiu 825, în prezența doamnei primar Astrid Fodor și a doamnei președinte a Consiliului Județean, Daniela Cîmpean.

Ce început poate fi mai potrivit pentru o călătorie cinematografică în jurul lumii decât cronica orașului în care a luat ființă Astra Film? Filmul de deschidere a ediției 2017 prezintă povestea concentrată în 26 de minute a Sibiului, o poveste frumoasă și dramatică deopotrivă.

Astra Film Festival este de aproape un sfert de secol un eveniment găzduit de orasul Sibiu, care a deschis apetitul de a privi, de a vedea lumea imediată, care ne apropie realitățile  îndepartate prin intermediul filmelor. La ceas aniversar de 825 de ani de când orașul Cibinium a fost atestat în documente (document ecleziastic emis de Papa Celestin al 3-lea, 1191), a venit timpul să ne îndreptăm privirea asupra istoriei acestui oraș prin filmul Sibiu 825, care parcurge cele aproape 9 secole de existență, oprindu-se la câteva momente de cumpănă.

„În nici un caz filmul nu poate acoperi istoria veche de peste 825 de ani a orașului în 26 de minute. Ceea ce am urmărit este să trezesc interesul față de bogata poveste a acestui spațiu urban minunat, care s-a păstrat de sute de ani si pe care îl iubim si îl prețuim. E timpul sa fie descoperit si cunoscut de toti!” spune regizorul Dumitru Budrala.

Filmul poate fi vizionat și joi, 19 octombrie la ora 18:00, la Auditorium și duminică, 22 octombrie la ora 16:00 la Thalia.

În premieră absolută, un preview al filmului poate fi vizionat aici: https://youtu.be/PfhAA3ELqIo?t=2

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.