13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

CINE M-A văzut la Habitus continuă cu filme de excepție la Sibiu

Cele mai citite

CINE M-A văzut la Habitus revine în februarie cu noi filme de excepție, la librăria Habitus din Piața Mică nr. 4.
Pasionații de cinematografie vor putea viziona drame, comedii și documentare premiate în serile de miercuri, biletul de 10 lei incluzând un ceai sau o cafea aromată.
Primul film de pe agendă va fi IDA, în regia polonezului Paweł Pawlikowski, cel mai premiat film european al anului 2014, distins, printre altele, cu premiul pentru Cel mai bun film în cadrul Premiilor Academiei Europene de Film 2014.
Sinopsis:
În Polonia anilor 60 Anna, în vârstă de optsprezece ani, se pregăteşte să devină călugăriță la mănăstirea unde a trăit ca orfană în copilărie. Înainte de a depune jurământul, află că are o rudă în viaţă pe care trebuie s-o viziteze: pe sora mamei ei, Wanda.
Cele două femei pornesc în căutarea trecutului, călătoria lor culminând cu descoperirea reciprocă. Anna află că mătușa este o fostă procuroare comunistă, cunoscută pentru condamnarea unor preoți și a altor persoane la moarte, şi pe deasupra și evreică. Prin urmare, Anna află că și ea este evreică și că numele ei adevărat este Ida.
Ida este un film despre redescoperirea sinelui și relevarea trecutului. Ida trebuie să aleagă între identitatea ei de la naștere și religia care a salvat-o de la masacrele de sub ocupația nazistă în Polonia. Și Wanda trebuie să se confrunte cu decizii pe care le-a luat în timpul războiului rece, când a ales loialitatea față de cauză înainte de familie.
Proiecția va avea loc miercuri, 4 februarie, de la ora 20.00, la Librăria Habitus.
Preţ bilet: 10 lei (proiecție film + cafea/ceai la alegere).
CINE M-A văzut la Habitus este un eveniment organizat de Librăria Habitus şi Asociaţia Culturală Umanistă Sibiu, cu sprijinul Clorofilm.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect