19.1 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

FOTO: Fiii satului s-au întors acasă, la Boian

Cele mai citite

FIII SATULUI BOIANMoment de mare sărbătoare duminică la Boian. Localnicii dar şi cei din zonele învecinate sau veniți din străinătate au sărbătorit a 7-a ediţie a Sărbătorii Fiilor Satului, eveniment care îmbină tradiţiile satului, muzica şi cântecul popular. Petrecerea a debutat pe scena amplasată în centrul localităţii, cu un spectacol de dansuri populare şi recitaluri folclorice susţinute de ansamblurile de dansuri ale şcolii generale din localitate, dar şi ansamblurile din Axente Sever, Chirpăr sau Şaroşu pe Târnave şi ansamblul Purtata Mediaş.

Lucian Scumpu, primarul localităţii Bazna, spune că această sărbătoare este deja una tradițională în Boian.

„Este a VII-a ediiție, un eveniment devenit deja tradiție în comuna Boian. Am reușit să readucem FIII Satului și prieteni satului Boian, inclusiv a comunității Bazna. Am avut parte de o zi frumoasă, cu soliști buni, cu muzică și voie bună. Toată lumea trebuie să mai uite de necazuri și să se relaxeze”, ne-a spus Lucian Scumpu, primarul comunei Bazna.

La eveniment au luat parte şi reprezentanți ai Consiliului Județean Sibiu, primari din nordul județului și parlamentarul Gheorghe Roman, acesta din urmă declarând că nu a ratat nici o ediție a Sărbătorii Fiilor Satului.

„Am răspuns invitației domnului primar și în acest an și am participat la cea de-a VII-a ediție a FIII Satului. Pot să vă spun că nu am ratat niciuna, am venit ca la niște prieteni. Mă bucur că de această dată nu mi s-a mai spus că drumul care face legătura între Boian și Cetatea de Baltă nu este reabilitat. Mă bucur că se lucrează și nu pot decât să fiu mândru că domnul primar a înțeles că trebuie să te înțelegi bine cu cei care conduc județul, indiferent de culoarea politică”, a explicat deputatul Gheorghe Roman.

Manifestarea a continuat cu ansambluri folclorice din localităţile din nordul judeţului, iar spre seară totul s-a încheiat cu o discotecă în aer liber.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

În 3 aprilie are loc ultima sesiune de consultare publică pe tema noului Plan Urbanistic General

Ultima sesiune de consultare publică pe tema noului Plan Urbanistic General (PUG) din Municipiul Sibiu este programată să aibă...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect