9.1 C
Sibiu
joi, aprilie 25, 2024

Povești impresionante în weekend la Astra Film Festival

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Săptămâna aceasta Sibiul a fost martorul unor explozii de proiecții deosebite. Astra Film Festival 2015 a adunat într-o singură secțiune filme din toată lumea ce descriu realități tulburătoare și a reușit și de această dată să realizeze un dialog direct între publicul profesionist și publicul larg.
Seria proiecțiilor continuă și în weekend, iar publicul va putea alege să vizioneze documentare în fiecare dintre cele șase locații ale festivalului (Sala Thalia, Aula Magna ULB, Astra Film Cinema, Gong, Studio, librăria Habitus).
Totonel are zece ani și împreună cu surorile lui mai mari, Andreea și Ana, învață să se descurce singuri, așteptând totodata ca mama lor să iasă din închisoare. Un film despre maturizare, singurătate și greutățile copilăriei, în regia lui Alexandru Nanău, ce va avea loc sâmbătă, 10 octombrie 2015, la sala Thalia, la ora 12:00.
Documentarul mult așteptat, The Woolfpack/ Haita, regizat de Crystal Moselle, va putea fi vizionat pentru a doua oară în cadrul AFF, sâmbătă, 10 octombrie, la ora 16:30, la Sala Thalia. Povestea fraților Angulo, izolați într-un apartament din Manhattan, își petrec copilăria repunând în scenă filmele lor preferate. Lucrurile scapă de sub control în momentul în care unul dintre frați evadează din casă, iar „haita” trebuie să invețe cum să supraviețuiască într-o societate reală.
Cei care n-au ajuns marți la Aula Magna ULB, mai au șansa sâmbătă, de la ora 20:00, la Gong, să afle „Cum arată tăcerea”. Controversatul regizor Joshua Oppenheimer continuă să exploreze subiectul genocidului indonezian, urmând povestea unei familii de supraviețuitori care descoperă cum a fost ucis fiul lor și identitatea celor care l-au omorât. Documentarul reprezintă continuarea filmului „The act of silence/ Actul de a ucide” și înregistrează sfârșitul a cincizeci de ani de tăcere.
În ultima zi a festivalului, duminică 11 octombrie 2015, de la ora 16:00, la librăria Habitus, publicul va putea viziona documentarul „The Alphabet of Fear/ Alfabetul Fricii”, proiect care are în centru pe scriitoarea Herta Müller (n. 1953), deținătoare a premiului Nobel în literatură. Filmul reprezintă o incursiune în trecutul Hertei Müller, un trecut în care viața este dominată de frică, împotriva căreia singura armă este literatura.
În încheierea Astra Film Festival 2015 Taraful din Clejani vrea să vadă tot Sibiul petrecând în Piața Mică. Concertul lor va începe duminică, de la ora 19:00.
Programul complet al proiectiilor îl regăsiți pe site-ul oficial astrafilm.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Încep înscrierile pentru școlile de poliție

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu organizează recrutarea candidaţilor pentru admiterea în cadrul unităţilor de învăţământ postliceal din cadrul Ministerului...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect