4.1 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024

NOOSFERA” – la Cinemateca ASTRA

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

 

Cinefilii vor putea viziona joi, 21 februarie, documentarul „Noosfera”,premiat la Astra Film Festival 2012. Pentru umorul intrinsec al abordării, pentru subtilitatea portretizării personajelor şi pentru o realitate universală, documentarul Noosfera a lui Artchil Khetagouri şi Ileana Stănculescu a fost distins cu premiul “Realităţi româneşti”.

Noosfera transmite un mesaj: Iubirea adevarată este posibilă. Asta le spune profesorul de sociologie Nicolae Dumitru studenţilor săi. Dar cum poate fi găsită? Profesorul şi-a dezvoltat propria teorie, bazată pe cercetare ştiintifică şi pe propriile predicţii asupra viitorului. Cu toate acestea, în viaţa lui particulară, lucrurile au luat adesea o turnură diferită şi teoria lui nu a fost întotdeauna de ajutor. Fiecare eşec din căsnicii i-au afectat şi mărimea apartamentului în care locuieşte, acesta micşorându-se cu fiecare divorţ. Când, în cele din urmă, profesorul întalneşte dragostea adevarată, teoria lui pare a se adeveri… până când viaţa îşi spune din nou cuvântul.

Cinemateca ASTRA FILM a fost iniţiată în 2007. A făcut parte din programul „Sibiu Capitală Culturală Europeană”  titlul „365 ferestre spre lume”, fiind singurul proiect cultural cu desfăşurare zilnică pe parcursul întregului an. De atunci, mii de pasionaţi ai filmului documentar au avut şansa de a se întâlni cu producţii valoroase din întreaga lume la Cinemateca ASTRA FILM.

 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Banca Națională a României și-a deschis porțile

În contextul aniversării a 144 de ani de la înființare, Banca Națională a României a organizat cea de-a patra...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect