15.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Expoziția „Obsesia Facebook” la Muzeul Brukenthal

Cele mai citite

Vernisajul expoziției semnată Florica Prevenda a avut loc joi, 4 aprilie, la Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Național Brukenthal. 

Începând cu anii ’90, Florica Prevenda și-a derulat activitatea între doi poli, unul cu referire la sinele uman, inclusiv la cel personal, celălalt cu referire la societatea „on-line”, ce a marcat în mod obiectiv omenirea sfârșitului de mileniu si postmileniu. În tot acest timp, Florica Prevenda a încercat, prin lucrările sale, să descifreze ființa umană în sine și ca rezultat al amprentei socio-culturale date de epoca în care trăiește.

 

Anul 2013 aduce aduce o nouă expoziție, intitulată „Obsesia Facebook” („Facebook Obsession”), vizitabilă pentru prima dată la Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Național Brukenthal din Sibiu. Facebook-ul tinde să devină, tot mai mult, un mod de viață. Generații întregi, îndepărtate ca vârstă, sunt prinse în ceea ce este recunoscută drept cea mai mare rețea de socializare din lume, cu aproape un miliard de utilizatori zilnic. Pe lângă părțile bune ale acestor mari rețele de socializare, trebuie să ne întrebăm, însă, care sunt minusurile unei rețele care își propune să devină registrul de identitate al lumii?

Expoziția „Obsesia Facebook” va rămâne deschisă publicului până la data de 28 aprilie.   

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect