12.2 C
Sibiu
joi, martie 28, 2024

Magia circului la FITS

Cele mai citite

Cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru reunește la Sibiu o serie de reprezentații ce îmbină arta circului cu dansul contemporan, muzica, poezia, comedia şi gimnastica.

Cele patru producţii prezentate în secţiunea circ din acest an oferă în premieră naţională la Sibiu şansa de a descoperi un univers magic, al imaginarului, în care mişcarea devine limbajul comun al unui grup numeros de artişti din Australia, Canada, Finlanda, Noua Zeelandă şi Spania. 

 

Prima reprezentaţie de circ din cadrul programului va avea loc sâmbătă, 8 iunie, de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu. Apreciată la nivel internaţional ca fiind un model de frumuseţe şi fizicalitate poetică, compania C!RCA promite să aducă publicului de la Sibiu un spectacol rafinat, extrem de sensibil, ce explorează arhitectura corpului uman. 

Ediţia din acest an a FITS marchează reîntoarcerea companiei canadiene Parfaits Inconnus pe scena din România, după ce au mai susţinut un spectacol, tot la Sibiu, în 2011. Spectacolul „Le Retour” va avea două reprezentaţii programate de la orele 17:00, respectiv 21:00, duminică, 16 iunie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu. „Le Retour” este un spectacol plin de umor, creat pe ritmul festiv al muzicii interpretate live. 

Compania Kallo Collective prezintă sâmbătă, 15 iunie, de la ora 17:00, la Teatrul Gong din Sibiu, un trio clovnesc excentric, ce dă viaţă unui Frankestein – clovn, adus pe masa de operaţie. „Members of Our Limbs” este un spectacol provocator, ce pune accent pe interacţiunea cu publicul şi care aduce aminte de Mr. Bean şi chiar Charlie Chaplin prin abilităţile fizice şi de sincronizare ale artiştilor. 

Sâmbătă, 8 iunie, şi duminică, 9 iunie, publicul de toate vârstele se va bucura de două reprezentaţii de circ în aer liber. Ambele spectacole oferite de Compania Fadunito vor avea loc de la ora 14:00, pe pietonala Nicolae Bălcescu din Sibiu.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu va avea loc între 7 și 16 iunie 2013.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Peste 18.000 de persoane din Sibiu au buletinele expirate

La finalul lunii februarie 2024, în Registrul național pentru evidența persoanelor, au fost înregistrate 18.630 de persoane cu acte...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect