Acum citesti:
Timbre speciale, la aniversarea Muzeului Brukenthal
Intreg articolul 2 minute de lectura

Timbre speciale, la aniversarea Muzeului Brukenthal

Emisiunea de mărci poştale „Muzeul Naţional Brukenthal, 200 de ani de la înfiinţare”, alcătuită din patru timbre, este disponibilă, începând de vineri, în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, precum şi pe secţiunea de magazin online http://romfilatelia.ro/store/.

Portretul baronului Samuel Von Brukenthal, ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 2,20 lei, este realizat de Johann Nepomuk della Croce în anul 1766, în maniera portretelor aristocratice, accentele luminoase evidenţiind fruntea şi mâna din prim-plan, în timp ce pe timbrul cu valoarea nominală de 2,50 lei este ilustrată faţada Palatului Brukenthal, informează Romfilatelia într-un comunicat transmis AGERPRES.

Blazonul familiei Brukenthal este reprezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 8,00 lei, iar ceasul de buzunar al baronului Samuel Von Brukenthal, de pe timbrul cu valoarea nominală de 15,00 lei, constituie simbolul anului bicentenar 2017, deoarece, asemenea muzeului, continuă să funcţioneze de-a lungul secolelor.

Emisiunea este completată de un set de două plicuri prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre şi minicoala de 5 timbre + 1 vinietă.

Ştampila prima zi a emisiunii se găseşte în incinta Oficiului Poştal Sibiu 1, aflat în str. Mitropoliei, nr. 14, se precizează în comunicat.

Muzeul Naţional Brukenthal este primul muzeu deschis pe teritoriul românesc, dar şi primul din România distins cu Premiul Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural Europa Nostra 2010 şi primul muzeu din România admis în Clubul de Excelenţă The Best in Heritage de către European Heritage Association, în 2011.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.