Acum citesti:
Copiii vor alerga spre Regatul Poveștilor la Crosul Cititorilor
Intreg articolul 3 minute de lectura

Copiii vor alerga spre Regatul Poveștilor la Crosul Cititorilor

Pentru a sărbători Ziua Internațională a Cărții pentru Copii, 4 biblioteci din România și-au unit forțele pentru a transmite copiilor plăcerea lecturii. În data de 3 aprilie 2017, peste 500 de copii din Mediaș, Medgidia, Bîrlad și Pietrari (județul Vâlcea) vor participa la Crosul Cititorilor: Alergăm spre Regatul Poveștilor – ediția 2017, eveniment organizat în cadrul Proiectului „Literatură și Pictură“, inițiat de către Primăria Municipiului Mediaș și susținut de către scriitorul de literatură pentru copii, Petre Crăciun, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Literatură pentru Copii și Tineret.

Crosul Cititorilor: Alergăm spre Regatul Poveștilor, ediția 2017 este organizat cu scopul de a promova două activități extrem de sănătoase, respectiv lectura și sportul în aer liber. De 50 de ani, în jurul datei 2 aprilie – ziua de naștere a scriitorului Hans Christian Andersen, este sărbătorită Ziua Internațională a Cărții pentru Copii, pentru a inspira dragostea de lectură și pentru a atrage atenția asupra cărților.

Evenimentul este adresat copiilor cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani și promovează un stil de viață activ, atât fizic, cât și intelectual. Organizatorii își propun să atragă atenția asupra importanței celor două elemente-sportul și cititul-în dezvoltarea armonioasă a copiilor. Și pentru că aceste lucruri se învață cel mai bine în familie, la școală, alături de prieteni, cât mai multe persoane sunt invitate să își susțină alergătorii preferați. Copiii din instituțiile de învățământ din cele patru orașe vor alerga în data de 3 aprilie, ținând în mână o carte preferată. Primii 10 câștigători vor citi, atunci când sunt premiați, câteva rânduri din cartea „Cu Andersen spre Regatul Poveștilor“, scrisă de către Petre Crăciun, scriitorul de literatură pentru copii, Membru al Uniunii Scriitorilor, Filiala Literatură pentru Copii și Tineret.

La Mediaș, copiii care doresc să participe la Crosul Cititorilor: Alergăm spre Regatul Poveștilor, ediția 2017, trebuie să dețină fișă electronică la Bibliotecă, să aibă încălțăminte sport și să fie însoțiți de profesorul îndrumător. Premiile vor consta în cărți și diplome pentru primele trei locuri de la fiecare categorie (fete și băieți). De asemenea, toți participanții vor primi câte o carte sau un CD cu povești un certificat de Ambasador al Poveștilor, din partea scriitorului Petre Crăciun. Participanții vor alerga în jurul Parcului din Piața Regele Ferdinand I – o tură, cronometrarea se va face la secundă, iar câștigător fiind declarat concurentul care ajunge primul la linia de sosire, după parcurgerea integrală a traseului și cu respectarea prevederilor regulamentului, pe care îl vor primi, în momentul înscrierii la Crosul Cititorilor: Alergăm spre Regatul Poveștilor, ediția 2017.

Tot de Ziua Internațională a Cărții pentru Copii va fi organizat și un eveniment, în cadrul Secției pentru copii a Bibliotecii Municipale „Stephan Ludwig Roth“ din Mediaș, începând cu ora 12. Vor fi prezenți cei mai mici cititori de la Școala Gimnazială cu clasele I-VIII numărul 4, pentru a participa la prezentarea cărților scrise de cei patru autori contemporani de cărți pentru copii: Marin Moscu, Petre Crăciun, Lidia Batali și Aurelia Oanca.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.