Acum citesti:
Casa de Cultură s-ar putea redeschide în decembrie
Intreg articolul 2 minute de lectura

Casa de Cultură s-ar putea redeschide în decembrie

Adriana Talmon-Gros, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, spune că cel mai probabil clădirea va fi redeschisă la finalul acestui an.

A trecut un an și jumătate de când Casa de Cultură a fost închisă, în urma unor neconformități semnalate de reprezentanții ISU Sibiu. Din acel moment, niciun dosar nu a mai fost depus la sediul inspectoratului, iar Cosmin Balcu, șeful ISU spune că nimeni nu a solicitat ajutor sau consiliere în acest sens.

„Nu s-a depus absolut nimic la noi. Știm doar din presă că urmează să vină. Îi așteptăm. Momentan nu ne-a căutat nimeni, nici nu au depus niciun document în această avizare a Casei de Cultură”, a declarat Cosmin Balcu.

Adriana Talmon-Gros, directorul instituției de cultură, a declarat pentru Sibiu100% că firma cu care a semnat contractul pentru renovarea și dotarea corespunzătoare a Casei de Cultură a Sindicatelor și-a luat o perioadă de garanție de un an, respectiv până în luna decembrie a anului 2017.

„La ora actuală se lucrează,  se renovează, se fac demersurile in vederea obţinerii autorizaţiei ISU,  dar pentru asta trebuiesc făcute o groaza de lucrări şi investiţii.Când vor fi gata lucrările, atunci vom depune documentaţia la ISU.Firma la care am închiriat, şi-a luat o perioadă de un an de zile in care să facă toate aceste demersuri , pentru că este foarte mult de lucru. Noi sperăm totuşi să nu dureze chiar un an, dar cel mai târziu în ianuarie 2018, Casa de Cultură se va deschide”, a declarat directorul.

Casa de Cultură a Sindicatelor a fost închisă la finalul anului 2015, în urma controalelor făcute de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu. Clădirea a fost închisă întrucât nu avea autorizația PSI.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.