Acum citesti:
Adela Floricioiu revine la TBS în rolul Annei Karenina
Intreg articolul 4 minute de lectura

Adela Floricioiu revine la TBS în rolul Annei Karenina

Adela Floricioiu, prim-solista Teatrului de Balet Sibiu, revine pe scenă după o pauză de un an, cu un rol complex și iubit de sibieni, Anna Karenina.

Adela a dansat timp de zece ani pe scena Operei Naționale București, dansează din 2011 la Teatrul de Balet Sibiu, a lucrat cu coregrafi cunoscuți precum Răzvan Mazilu, Gigi Căciuleanu, Mihai Babușka, a interpretat roluri solistice în majoritatea baletelor clasice. Acum prim-solista revine pe scena TBS, miercuri, 5 aprilie, de la ora 19:00, pe scena Cercului Militar Sibiu, în rolul Annei Karenina, unul dintre cele mai îndrăgite roluri din cariera balerinei.

„Spectacolul Anna Karenina s-a montat la Teatrul de Balet Sibiu la finalul anului 2015, când eram însărcinată cu cea de-a doua fetiță. Mi-am dorit încă de la acea vreme ca atunci când voi reveni pe scenă, acesta să fie primul spectacol pe care îl voi dansa. Mă leagă amintiri și emoții foarte puternice de acest spectacol. Este ultimul spectacol în care am dansat acum șapte ani pe scena Operei Naționale București, este un rol pe care îl îndrăgesc foarte mult, este poate unul dintre rolurile pe care și-l doresc toate balerinele. Cred că abia acum, când sunt mamă a două fetițe minunate, înțeleg pe deplin acest rol, abia acum îmi dau seama cât de diferită e abordarea acestui personaj de oricare altul. Mă bucur nespus că mă reîntorc pe scenă. Mi-e dor de “baba comunistă” a Aleishei Gardner, ultimul rol dansat la Teatrul de Balet Sibiu, de Odette/Odille din Lacul Lebedelor, de Giselle. Aștept cu nerăbdare să dansăm toate aceste spectacole la Sibiu. Mi-a fost dor în toată această perioadă de colegii mei, de scenă, de public. Spectacolul de miercuri va fi cu siguranță unul cu multă emoție și multă bucurie pentru mine”, spune Adela Floricioiu.

Anna Karenina. Sold out în 5 aprilie, încă o reprezentație în vânzare pentru 10 mai.

Reprezentația de miercuri, 5 aprilie 2017, se va dansa cu casa închisă, toate biletele puse în vânzare fiind epuizate cu trei săptămâni înainte de spectacol. Publicul îi va întâlni în spectacolul de miercuri pe Adela Floricioiu, în rolul Annei Karenina, Joshua Legge (debut) în rolul lui Alexei Vronski și Naoya Kyuno (debut) în rolul lui Alexei Karenin.  La cererea publicului, a fost programată o nouă reprezentație a acestui spectacol, în data de 10 mai 2017, pentru care mai bine de jumătate din biletele puse în vânzare sunt deja vândute. Spectacolul „Anna Karenina” a avut premiera la Teatrul de Balet Sibiu în anul 2015, fiind realizat de maestrul coregraf român Ioan Tugearu. Libretul spectacolului este scris de Liana Tugearu, după romanul omonim al lui Lev Tolstoi. Alături de Ioan Tugearu au venit la Sibiu Mirela Simniceanu (asistent coregrafie) și Viorica Petrovici (scenograf). Muzica spectacolului are la bază un colaj realizat de Ioan Tugearu și Antonel Oprescu din lucrările compozitorului P.I. Ceaikovski.

Bilete online, direct de pe pagina de facebook a TBS, fără niciun cost suplimentar. Biletele pentru toate spectacolele Teatrului de Balet Sibiu pot fi cumpărate online, de pe siteurile bilet.ro și kompostor.ro sau direct de pe pagina de facebook a Teatrului de Balet Sibiu – secțiunea bilete. În Sibiu, biletele pot fi cumpărate din punctul de vânzare situat în Piața Mare, Primăria Municipiului Sibiu, intrarea F sau în seara spectacolelor, în limita locurilor rămase disponibile. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de 50% reducere. Mai multe informații despre activitatea TBS se găsesc pe siteul oficial al teatrului : www.sibiuballet.ro.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.