Acum citesti:
„The Match Seller’s Tale & Passacaglia” la TNRS, o ofrandă adusă artei, la Sibiu
Intreg articolul 3 minute de lectura

„The Match Seller’s Tale & Passacaglia” la TNRS, o ofrandă adusă artei, la Sibiu

„The Match Seller’s Tale & Passacaglia”, două spectacole care combină teatrul cu dansul, realizate de regizorul Jo Kanamori, vor fi puse în scenă la Sibiu, în premieră internațională.

Spectacolele combină tradiționalul și contemporanul într-o alăturare de excepție a două forme diferite de artă, dar care au un lucru în comun – pasiunea și posibilitatea de a transmite povești. The Match Seller’s Tale este de fapt o reinterpretare a poveștii lui Hans Christian Andersen, „Fetița cu chibriturile”, un spectacol de dans dramatic ce aduce în prezent povestea cunoscută deja la nivel internațional. Cea de-a doua parte a serii va fi completată de Passacaglia, spectacol de dans abstract, cu mișcări inspirate din muzica sacră cu denumire omonimă, dar și din muzica unui compozitor japonez contemporan.

„Spectacolul prezintă în cele două părți două lucruri, în prima parte teatru, în a doua parte dans, dar cei care dau formă acestor dimensiuni sunt unii și aceiași artiști. Ei reușesc să îmbine teatrul cu dansul în cadrul unui singur spectacol și va fi foarte interesant de urmărit. Sunt foarte bucuros să pot să prezint un astfel de spectacol la Sibiu, această îmbinare complexă de muzică, teatru și dans, întâlnită atât de des la FITS”, spune regizorul, Jo Kanamori.

Constantin Chiriac, directorul TNRS, vorbește despre eforturile financiare care au fost făcute pentru ca aceste două spectacole să fie puse în scenă la Sibiu, o investiție în mediul cultural sibian care se ridică la aproape o jumătate de milion de Euro. De asemenea, directorul TNRS a insistat asupra faptului că această ofrandă pe care artiștii japonezi au adus-o la Sibiu trebuie să fie un semnal și pentru Guvern, că trebuie să își asume anumite responsabilități față de cultura românească.

„Veți vedea cum a fost transformată scena. Sunt cel puțin 150 de reflectoare în plus. Lucrurile s-au făcut și este important că asemenea demonstrație culturală poate fi arătată la modul generos și aici este un semn către tot ceea ce înseamnă instituții de cultură și mai ales responsabilități care vin de la zona guvernanței până la viziune culturală la nivelul României. Toate cheltuielile prezenței lor aici se datorează Japan Foundation, eforturilor pe care domnul ambasador al Japoniei, Kisabura Ishii, le-a depus alături de echipa sa, precum și ale sponsorizării unei mari companii”, a spus Chiriac.

Cele două povești vor fi puse în scenă la Sibiu în două seri consecutive, miercuri și joi, respectiv în 5 și 6 aprilie, de la ora 19:00, la TNRS, aceasta fiind momentan singura ocazie pentru iubitorii de artă teatrală pentru a vedea  „The Match Seller’s Tale & Passacaglia”. Spectacolele aduc în fața publicului 11 artiști de talie mondială, pregătiți de Jo Kanamori, cu toții făcând parte din compania de dans „Noism” din Japonia. Biletele pentru cele două seri au fost deja epuizate.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.