Acum citesti:
„25 de ore de teatru non-stop” se mută în toamnă
Intreg articolul 3 minute de lectura

„25 de ore de teatru non-stop” se mută în toamnă

Cea de-a șaptea ediție a festivalului “25 de ore de teatru non-stop” va avea loc în luna septembrie anul acesta, după 6 ediții desfășurate pe timpul primăverii, sub sloganul „Respiră.Teatru”.

Acțiunea este dedicată teatrului tânăr, independent și este organizată încă de la început, din anul 2011, de Asociația Culturală BIS (BIS Teatru). Anul acesta, din motive care țin de bugetul care ar fi trebuit să fie alocat festivalului, evenimentul se va desfășura în perioada 9-10 septembrie. Intenția organizatorilor este de a transforma această schimbare într-un avantaj și de a redimensiona proiectul.

„2017. Ediția a VII-a. Împlinim 7 anișori. Creștem frumos. Mergem la școală. În clasa întâi. Așa îi stă bine unui școler în mentalul colectiv, să fie tomnatec. Copilăria festivalului nostru a fost sublimă. Mii de oameni s-au bucurat de magia proiectului nostru. Sute de actori din țară și nu numai au urcat pe scenele festivalului nostru. În aceste șase ediții de festival am jucat teatru cam peste tot în oraș: în săli clasice, în biblioteci, în librării, în hale industriale, în localuri, în poduri, în pivnițe, în Case Monument. Șase ani la rând am întâmpinat răsăritul rostind poezie în Piața Mică, și ne-am înviorat în pijamale în Piața Mare a burgului”, spune Bogdan Sărătean, directorul festivalului, despre vârsta frumoasă pe care o împlinește evenimentul.

În ceea ce privește schimbarea calendaristică suferită de „25 de ore de teatru non-stop”, Sărătean explică faptul că tot răul merge spre bine.

„Da, suntem puțin dați peste cap acum, pentru că maratonul teatral a intrat în bioritmul organismului și al sufletului nostru ca având loc primăvara. Ne e greu să acceptăm că pruncul nostru a crescut mare, ne e greu să trăim o primăvară fără de el. Pe de altă parte, sunt convins că vom descoperi multe avantaje ale acestei schimbări. Vom redimensiona festivalul, iar în săptămâna ulterioară maratonului vom organiza evenimente-ecou seară de seară. Va fi o ediție memorabilă. Spectatorul nostru fidel, pe care îl adorăm, este rugat să înțeleagă și să accepte schimbarea aceasta. Să vină alături de noi în al doilea weekend de septembrie. Nu vom dezamăgi, dimpotrivă. Ne înclinăm în fața lui, și în fața partenerilor care înțeleg schimbarea și care sunt alături de noi în aceste decizii”, a declarat Bogdan Sărătean.

Festivalul va găzdui cele mai bune producții de teatru independent din întreaga țară, precum și două premiere ale Companiei BIS Teatru.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.