Meniu primavara Palatul Brukenthal Avrig

Cultura 10.04.2017

Meniul de…primăvară, la Palatul Brukenthal din Avrig

Palatul Brukenthal din Avrig lansează o invitatie de a profita de timpul frumos si vremea primavaratica pentru o vizita la Palat, unde se poate degusta noul meniu de sezon, pe care bucătarii fostei Resedinte de Vara a baronului Samuel von Brukenthal l-au pregatit special pentru perioada urmatoare. In această perioada, vedetele sezonului care ocupa un loc fruntas în farfurii sunt urzicile, spanacul si nelipsitul patrunjel, iar pofticiosii vor cadea in capcana celor mai rafinate si delicioase mancaruri, inspirate fie din bucataria traditionala romaneasca  sau cea internatională.
Pentru fanii supelor, maestrii bucatari propun două retete delicioase: supa crema de urzici cu crutoane sau supa de salata cu ou si slanina prajita. Amatorii de peste pot savura salata de cruditaţi cu ton si dressing de primavara, sau Liguini cu somon afumat si spanac.
Urzicile si spanacul, vedetele noului meniu, verdeturi bogate în vitamina A, B2, C, K, calciu, magneziu si fier, au un „drum” foarte scurt pana in farfurie, deoarece ele provin chiar din gradina lui Brukenthal. Iar patrunjelul poate fi regasit în noul meniu într-o combinatie surprinzatoare, alături de…clatite, mai exact Clatite cu patrunjel umplute cu legume si sos Hollandaise.
De asemenea, turisti sau localnici, cu toții pot incerca si aceste preparatele speciale, pe baza de carne de pui, vita sau porc. Recomandarea maestrilor bucatari este mancarea preferata a Imparatului Franz Joseph, servita cu hrean in smantana, legume si cartofi natur, numită Talfespitz. Dar și Vita Angus din Marpod de pe Valea Hartibaciului.
Si sectiunea de deserturi are vedetele sale în noul meniu. Astfel, Salata de capsuni cu menta, Capsunile cu spuma de vanilie sau Capsunile cu crema de vanilie si frisca asteapta sa fie savurate pe terasa frumosului complex baroc, obiectiv unic în Romania.
La fel ca si în sezoanele anterioare, terasa restaurantului de la Palatul Brukenthal Avrig va fi gazda unor evenimente in aer liber. Sunt asteptati atat turisti, cat si locuitori din zona Sibiului, sa viziteze Palatul Brukenthal din Avrig, si sa deguste preparatele din meniul special de primavara.

Ad