Acum citesti:
Sabin Luca: Trebuie să punem lucrurile la punct, moral, firește și fără strigăte
Intreg articolul 3 minute de lectura

Sabin Luca: Trebuie să punem lucrurile la punct, moral, firește și fără strigăte

Mai multe persoane din cadrul Muzeului Național Brukenthal au semnat o scrisoare sub deviza „opriți campania ani-Brukenthal”, în care condamnă mai multe evenimente și comentarii din ultima perioadă.

Este vorba despre 10 reprezentanți ai muzeului, directori, șefi de servicii și angajați, care discută pe larg despre discuțiile din ultima perioadă care, spun ei, au pus într-o lumină negativă conducerea actuală a instituției.

„În pofida unui profil cultural demn de un adevărat „templu al muzelor”, Muzeul Național Brukenthal se confruntă, din momentul începerii pregătirilor pentru bicentenar, cu o campanie orientată spre deteriorarea imaginii sale publice”, este explicația adusă de semnatarii scrisorii.

Totuși, apariția scrisorii, precum și această campanie „anti-Brukenthal”, așa cum a fost numită de semnatari, nu va periclita cu nimic activitatea muzeului.

„Trebuie să înțelegem faptul că semnatarii lucrează la îndeplinirea proiectului de management al MNB și declarațiile în stradă sau în exterior nu demonstrează altceva decât că sunt foarte puține, față de activitatea enormă pe care Brukenthal o desfășoară în fiecare an. Pentru a vă demonstra că Muzeul Național Brukenthal își continuă activitatea și realizează ceea ce trebuie să realizeze, vernisajele de expoziții continuă chiar astăzi”, a declarat Alexandru Chituță, reprezentant al MNB.

Managerul muzeului, Sabin Luca, a făcut câteva declarații pe această temă, după vernisajul expozițiilor „Lacrimile Cerului. Fecioarele înlăcrimate ale Transilvaniei.” și „Micii iconari”.

„Echipa managerială are tot dreptul să aibă un punct de vedere. Eu, fiind atacat cu numele, sunt obligat să respect legea. Ceea ce înseamnă că trebuie să aștept ca legiuitorii să lămurească problema (referindu-se la acuzația de plagiat). Cel mai frumos lucru este să nu fac la fel ca cei care m-au acuzat, ci să las judecătorii să decidă. În rest, este vorba de instituție și nu încurcăm lucrurile. Este o instituție unică în România, a cărei activitate trebuie să o ducem mai departe, indiferent de ce se aude și în presă și ce acțiuni se iau. Trebuie să punem lucrurile la punct, moral, firește și fără strigăte. E drept că nu îmi convine ce se întâmplă, dar eu, vreau nu vreau, sunt supusul instituției”, a declarat Sabin Luca.

Scrisoarea redactată și semnată de cele 10 persoane cere ca atitudinile de tip bully și cyberbully să se oprească și ca activitatea angajaților Muzeului Național Brukenthal să se desfășoare într-un mediu liniștit, cu accentul pe conservarea patrimoniului mobil și imobil pe care îl are instituția în administrare, precum și pe evenimentele pregătite pentru anul Bicentenar 2017.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.