Acum citesti:
Viața ultimului monarh al României, la Astra Film Cinema
Intreg articolul 2 minute de lectura

Viața ultimului monarh al României, la Astra Film Cinema

Astra Film Cinema propune o proiecție eveniment a documentarului Războiul Regelui, în regia lui Trevor Poots, joi, 20 aprilie, de la ora 19:00.

Filmul este anatomia unui capitol esenţial din istoria României, care scoate la lumină adevărul despre regele Mihai şi deciziile sale politice care au salvat ţara din pragul colapsului şi care au contribuit la soarta celui de-al Doilea Război Mondial.

Cu ajutorul imaginilor de arhivă şi al unei serii de interviuri cu istorici, cercetători şi chiar cu regele însuși, descoperim o faţetă a istoriei României despre care mulţi poate nu ştiu. Adevărul istoric este dezvăluit şi aflăm despre lupta Regelui pentru un echilibru între politica internă şi politica externă în vremuri tulburi, Al Doilea Război Mondial fiind în plină desfăşurare.

Mai aflăm despre felul în care Regele a continuat să lupte pentru ţara lui iubită, România, chiar şi din exil. Faptele reale şi mărturia personală a Regelui ne vor ajuta să ne reconsiderăm perspectiva asupra istoriei României şi a vieţii lui Mihai I al României.

Războiul Regelui este cel mai complex demers efectuat de o echipă care include atât istorici consacrați, cât și profesioniști din domeniului filmului, pentru restabilirea adevărului istoric al rolului jucat în istoria acestei ţări de Casa Regală a României. Filmul a fost difuzat de History Channel și a primit un rating de 9,5 din 10.

Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (Piața Mică 11, Sibiu). Mai multe informații la tel: 0751.166.516

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.