Acum citesti:
CinExplorez, noua secțiune marca Este Film Festival 2017
Intreg articolul 3 minute de lectura

CinExplorez, noua secțiune marca Este Film Festival 2017

Este Film Festival vine cu o nouă secțiune, CinExplorez, dedicată copiilor și adolescenților. Inițiativa de a aduce o nouă secțiune se datorează succesului înregistrat de programul educațional Ghiozdanul cu Filme.

Noua secțiune răspunde nevoii adolescenților de a avea acces la filme europene de calitate. De asemenea, creează o oportunitate de învățare prin film, vizionarea fiind urmată de discuții care vor analiza constructiv temele filmelor.

Publicul foarte tânăr (5+ și 8+) se va bucura de două filme apreciate internațional, iar adolescenții vor avea parte de o animație deosebită, considerată de mulți dintre critici drept cea mai bună animație a anului 2016.

Cele trei proiecții sunt prezentate în premieră la Sibiu:

Die Häschenschule (Germania, 2017)

Școala Iepurașilor – Păzitorii oului de aur (5+)

Animația, dublată în limba română, spune povestea lui Max, un iepure de oraș, îmbrăcat în blugi și fes, obișnuit cu furtișagurile, care ajunge la Școala Iepurașilor, o legendă pentru cei de la oraș. Traiul iepurașilor de aici, antrenamentul zilnic, îl dau peste cap pe Max. El va învăța, alături de micii spectatori, despre frumusețea naturii, despre depășirea limitelor, intuiție, colaborare și altruism.

Animația regizorului Ute von Münchhow-Pohl a fost nominalizată pentru Premiul Ursul de Cristal la Berlin, 2017 și a câștigat Premiul Publicului la Festivalul Internațional de Film de Animație, Anima, din Bruxelles, 2017.

Siv Sover Vilse (Suedia, 2016)

Siv și petrecerea în pijamale (8+)

Filmul, subtitrat în limba română, spune povestea lui Siv, o fetiță de șapte ani, a cărei primă noapte petrecută la prietena ei, Cerisia, se transformă într-o noapte magică. În apartamentul necunoscut, Siv descoperă un adevărat tărâm al secretelor, un loc magic, unde se poate întâmpla orice. Grijile și dorințele fetiței se oglindesc în aventura purpurie și o ajută să-și dezvolte propria perspectivă asupra lucrurilor.

Filmul (r. Catti Edfeldt, Lena Hanno), este bazat pe cartea cu același nume, scrisă de Pija Lindenbaum și publicată în 2009 și a fost nominalizat pentru Premiul Ursul de Cristal la Berlin, 2016.

La Tortue Rouge (Franța, Belgia, Japonia, 2016)

Țestoasa Roșie (14+)

Prin intermediul istoriei unui naufragiu pe o insulă tropicală populată de broaște țestoase, crabi și păsări, animația trece prin toate marile etape ale vieții unei ființe umane. În absența dialogului, inundată de sunetele naturii, animația este profund emoționantă și invită la reflecție.
Este primul lungmetraj al lui Michael Dudok De Wit, premiat cu Oscar în 2000 pentru scurtmetrajul Père et Fille.

Animația a fost co-produsă de renumitul studio Ghibli din Japonia, al lui Hayao Miyazaki. A fost nominalizată la premiile Oscar 2017, categoria Cel mai bun film de animație (lungmetraj) și a primit Premiul special al juriului, secțiunea Un Certain Regard, la Cannes 2016.

Proiecțiile din această secțiune vor avea loc la Teatrul Gong și Librăria Habitus. Prețul unui bilet este de 10 lei.

Participarea se face exclusiv pe bază de rezervare, la adresa de e-mail: festival@estefilm.ro.

Biletele  vor fi puse în vânzare cu o săptămână înainte de festival la Librăria Habitus (Piața Mică, nr.4), precum și înainte de proiecție.

Programul va fi publicat pe site-ul festivalului http://estefilm.ro, pe pagina Facebook.com/EsteFilm, precum și în format fizic, disponibil în Librăria Habitus, cu o săptămână înaintea începerii festivalului.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.