Acum citesti:
FITS lansează în 2017 un laborator de cercetare
Intreg articolul 3 minute de lectura

FITS lansează în 2017 un laborator de cercetare

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu va lansa un laborator de cercetare pentru a crea o platformă de dezbatere unde ideile, gândurile și ipotezele se pot naște liber și se pot dezvolta, pot duce la noi întrebări, noi soluții și la provocarea prezentului – fie că este vorba despre noi tehnologii, noi forme teatrale, noi moduri de interacționare cu publicul etc.

Inițiativa vine în contextul în care Sibiul se pregătește să construiască un nou teatru pentru comunitate. Laboratorul va fi lansat în timpul ediției 2017 a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (9-18 iunie) cu workshopul „Simplitatea este foarte sofisticată”, condus de scenograful Jean-Guy Lecat, în limba engleză. Acest workshop va oferi participanților oportunitatea de a se confrunta cu diferite provocări creative și în același timp va fi punctul de pornire a unei importante componente din programul noului teatru  – THE SIBIU CREATIVE LABORATORY.

Participanții vor căuta soluții de transformare a două spații deja existente în Sibiu în spații performante de spectacol. Primul, o fostă fabrică din perioada comunistă, este folosit deja periodic de către festival și s-ar putea dezvolta într-un spațiu deschis interesant și flexibil, care ar putea fi folosit ca sală de spectacol pentru evenimente artistice neconvenționale, revoluționare din punct de vedere tehnic. Al doilea este un spațiu abandonat, deținut de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, care ar putea fi folosit de către studenții Departamentului de Artă Teatrală.

La finalul sesiunii de workshop, participanții își vor prezenta lucrările, iar cea mai bună idee va fi recompensată cu un premiu în valoare de 1000 de euro.

THE SIBIU CREATIVE LABORATORY va publica și o serie de cărți/e-books, la prețuri convenabile, pentru studenți și tineri profesioniști, având la bază rezultatele proiectelor laboratorului.

CINE SE POATE ÎNSCRIE?

Tineri profesioniști (nivel de experiență de la 0 la 5 ani) din domeniile arhitectură și scenografie, dar și studenții de la cele două specializări, aflați în ultimul an de studiu. Workshopul se va desfășura în limba engleză.

CUM MĂ POT ÎNSCRIE?

Dacă vrei să participi la workshop, trimite-ne o variantă la zi a CV-ului tău (în limba engleză) și o scurtă scrisoare de intenție, în care să ne spui ce te motivează să participi la acest proiect, pe adresa: sibiu.laboratory@sibfest.ro.

TERMEN LIMITĂ

Înscrierile sunt deschise până la data de 15 mai 2017. Lista finală cu cei 15 participanți va fi anunțată public pe 17 mai 2017.

CÂND SE DESFĂȘOARĂ?

9 – 18 iunie 2017

UNDE

Hotel Împăratul Romanilor Sibiu

TRANSPORT & CAZARE

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu va asigura cazarea participanților.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.