24.03.2017

Turiştii vor putea vizita epava Titanicului

Dup-â mai bine de 100 de ani, turi+ƒtii vor putea vizita epava Titanicului

La aproape 105 de ani de la scufundarea celei mai luxoase nave din lume, o excursie cu submarinul la epava Titanicului pare să fie noua atracţie în rândul turiştilor. Mizând pe faptul că nava nu va mai putea fi vizibilă în scurt timp, organizatorii au stabilit preţuri fabuloase.

Aflat la o adâncime de 4000 de metri sub apă, Titanicul continuă să captiveze turiştii, după ce cu mai mult de 100 de ani în urmă s-a scufundat pe fundul Oceanului Nord Atlantic, scrie newshub.co.nz.

Compania londoneză Blue Marble Private pune bazele noii experienţe turistice programată pentru luna mai a anului viitor. Călătoria ce durează opt zile are un preţ de peste 140.000 de dolari, experienţa cuprinzând scufundări de câte trei ore pe zi, timp de trei zile. „În timpul scufundării, echipajul poate efectua scanări sonore 3D şi 2D, căutând alături de turişti prin interiorul celebrului vas scufundat“, a spus Elizabeth Ellis, fondatorul companiei.

Citește mai mult pe adevarul.ro

Ad

24.03.2017

Descoperire uimitoare pe Marte făcută de robotul Curiosity

Descoperire uimitoare pe Marte f-âcut-â de robotul Curiosity

Pentru prima dată, robotul Curiosity, aflat de 5 ani pe Marte, a ridicat “ochii” către cer și a descoperit ceva uluitor. Oamenii de știință de la NASA au văzut pentru prima dată norii formați de undele gravitaționale, fenomen puțin cunoscut de astronomi.

Roverul Curiosity lansat de NASA pe Marte este de obicei focusat pe solul planetei Marte analizând roci sau nisip cu ajutorul laserelor sau forând în rocile de bază. Însă, o dată la câteva zile, acest robot de dimensiunea unui SUV, își ridică “privirea” către nori.

Curiosity se află pe Marte de cinci ani, iar acum a înregistrat peste 500 de filmulețe cu norii de deasupra sa, inclusiv cu prima perspectivă de la sol asupra norilor marțieni formați de undele gravitaționale.

Cercetătorii au dezvăluit aceste imagini în cadrul celei mai recente Conferințe privind Știința Planetară și Lunară, scrie simplegade.ro. Clipurile sunt cea mai bună dovadă obținută până în prezent despre existența unei centuri de nori produși de undele gravitaționale, despre care se crede că influențează clima pe această planetă.

Citește mai mult pe realitatea.net

24.03.2017

Filmul „Beauty and the Beast” a stabilit două recorduri

Filmul Beauty and the Beast a stabilit dou-â recorduri

Filmul „Beauty and the Beast”, cel mai recent remake live action al animaţiei „Frumoasa şi Bestia”, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american cu încasări de 170 de milioane de dolari, stabilind cu această ocazie două recorduri – cel mai bun debut pentru luna martie şi cel mai profitabil remake live action al unui film clasic produs de studioul Disney, informează Reuters.

Precedentul record de box office pentru un film lansat în luna martie aparţinea lungmetrajului „Batman v Superman”, care, în 2016, a obţinut în primul weekend de proiecţii încasări de 166 de milioane de dolari, potrivit allocine.fr.

Remake-ul live-action al filmului „Frumoasa şi Bestia/ Beauty and the Beast” conţine primul personaj gay şi prima scenă de dragoste din istoria grupului Disney. În acest film, actorul american Josh Gad intepretează personajul LeFou, un camarad al principalului personaj negativ, Gaston, jucat de Luke Evans, potrivit News.ro.

LeFou încearcă să se împace cu sentimentele sale pentru Gaston, ce îl fac să penduleze între dorinţă şi admiraţie faţă de acesta, în cadrul unei intrigi secundare, desprinsă de firul narativ principal al peliculei.

Citește mai mult pe digi24.ro

24.03.2017

Suntem țara membră a UE cu cele mai multe cazuri noi de tuberculoză înregistrate

Statistic-â +«ngrijor-âtoare Suntem +¢ara membr-â a Uniunii Europene cu cele mai multe cazuri noi de tuberculoz-â +«nregistrate

Statistică îngrijorătoare, prezentată de medici. Suntem țară membră a Uniunii Europene cu cele mai multe cazuri noi de tuberculoză înregistrate. În plus, incidența globală este de 6,5 ori mai mare decât în UE și de 1,9 ori mai mare decât în Europa. Medicii mai transmit că în anul 2016, în România s-au înregistrat 12.836 de cazuri noi și recidive ale acestei boli.

Institutul de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ a prezentat, joi, situația acestei boli în țara noastră, cu ocazia Zilei mondiale de luptă împotriva tuberculozei, care este marcată în fiecare an la 24 martie, zi în care, în anul 1882, Robert Koch anunța descoperirea bacilului care provoacă tuberculoza (Mycobacterium tuberculosis).

În Raportul TB 2016 al Organizației Mondiale a Sănătății au fost estimate 10,4 milioane de cazuri noi de TB în anul 2015, dintre acestea fiind notificate numai 6,1 milioane.

Un procent de 3% din cazurile noi și 12% din retratamente sunt reprezentate de cazurile cu tuberculoză multidrog-rezistentă la două dintre medicamentele anti-tuberculoase esențiale.

Citește mai mult pe libertatea.ro

24.03.2017

Clasamentul celor mai fericite ţări ale lumii pentru anul 2017

Clasamentul celor mai fericite +ú-âri ale lumii pentru anul 2017

Rusia ocupă poziţia 49 într-un clasament pe 2017 al celor mai fericite ţări, cu şapte poziţii mai sus în comparaţie cu clasamentul de anul trecut, arată raportul World Happiness Report, întocmit de agenţia ONU „Sustainable Development Solutions Network”.

Pe primele zece locuri în topul celor mai fericite ţări ale lumii se situează Norvegia, Danemarca, Islanda, Elveţia, Finlanda, Olanda, Canada, Noua Zeelandă, Australia şi Suedia, iar ultimele poziţii în clasament sunt ocupate de Rwanda, Siria, Tanzania, Burundi şi Republica Centrafricană.

Statele Unite ale Americii se poziţionează pe locul 14, Marea Britanie – pe locul 19, Franţa – pe locul 31, iar Germania – pe locul 16.

Citește mai mult pe jurnalul.ro

Ad

24.03.2017

Un fost deputat rus, asasinat la Kiev

Un fost deputat rus, asasinat la Kiev

Un fost deputat rus care fugise în Ucraina cu soţia sa a fost împuşcat mortal la Kiev, în faţa unui hotel. Denis Voronenkov, fost deputat comunist la Moscova, venise în Ucraina anul trecut, renunţând la cetăţenia rusă şi luând-o pe cea ucraineană. El susţinea că este persecutat de serviciile secrete ruseşti.

Fostul deputat rus Denis Voronenkov a fost împuşcat mortal la Kiev, de un bărbat neidentificat încă, în faţa intrării unui hotel de lux, Premier Palace, conform The Guardian.

Voronenkov, 45 de ani, fost membru al partidului comunist din Duma de Stat, venise în Ucraina în 2016, renunţând la cetăţenia rusă şi primind-o pe cea ucraineană. El a venit în Ucraina împreună cu soţia sa, cântăreaţa Maria Maksakova, care era şi ea parlamentară. Fostul deputat spunea că este persecutat de agenţiile secrete ruseşti.

Citește mai mult pe gandul.info

24.03.2017

Prima Casă. Găsirea unei locuințe s-ar putea dovedi o bătaie de cap

Prima Cas-â. G-âsirea unei locuin+¢e s-ar putea dovedi o b-âtaie de cap

Preţurile de pe piaţa imobilară au crecut semnificativ în ultimul an, aşa că acum sunt puţine locuinţe care se pot încadra în limita de 66.000 de euro oferită ca împrumut prin programul Prima Casă.

Mulţi dezvoltatori imobiliari nu sunt interesaţi de programul Prima Casă, în ciuda cererii mari de locuinţe noi. Preferă să nu se complice cu cei care se pot împotmoli uneori cu ratele. Un alt motiv este că aceşti clienţi au bugete mai mici.

„Din blocul pe care îl livrăm anul acesta în jur de 6-7 sunt clienţi care vor accesa un credit prin Prima Casă. Noi nu targetăm, cel puţin prin preţurile pe care le practicăm, clienţii de Prima Casă”, spune Cornel Itu, director de vânzări la un dezvoltator imobiliar.

Într-un singur an, scumpirile au fost semnificative. Cluj-Napoca şi Timişoara au creşteri şi de peste 10 procente la preţurile apartamentelor.

Cea mai mare piaţă imobilară din România, Bucureștiul, a cunoscut însă avansuri ceva mai mici, cam 7 la sută în medie.

Citește mai mult pe digi24.ro

24.03.2017

Cele mai scumpe și mai ieftine orașe din lume în 2017

Cele mai scumpe +Öi mai ieftine ora+Öe din lume +«n 2017

Singapore este cel mai scump oraș mare de pe Pământ, iar Almaty, din Kazahstan, cel mai ieftin, conform unui studiu anual al prețurilor efectuat la scară largă.

Sondajul despre costurile de zi cu zi din toată lumea realizat de Economist Intelligence Unit a evaluat mai mult de 150 de achiziții diferite din 133 de orașe din întreaga lume pentru a stabili unde să călătorească turiștii în funcție de buget – și ce orașe să evite.

Orientul Îndepărtat și Europa de Vest domină clasamentul la limita superioară. Singapore, care a dominat topurile timp de patru ani consecutivi, este urmat de Hong Kong, în timp ce Zurich și două orașe japoneze – Tokyo și Osaka – completează primele cinci locuri din clasamentul celor mai scumpe orașe din lume. Seul, Geneva, Paris și Copenhaga, de asemenea, sunt prezente în top 10.

Londra a căzut de pe al șaselea loc anul trecut pe al 24-lea, urmare a declinului lirei sterline după votul de anul trecut în favoarea Brexit.

La polul opus, potrivit The Telegraph, se află Almaty care i-a luat locul lui Lagos din Nigeria la titlul de cel mai ieftin oraș din lume. Cel mai ieftin nu echivalează însă cu cel mai periculos, astfel că vă puteți aventura fără teamă.

Citește mai mult pe dcnews.ro

24.03.2017

OUG: Se mișcorează chiriile la ANL

OUG Se mi+Öcoreaz-â chiriile la ANL

Pentru a veni în sprijinul chiriașilor cu venituri mici din locuințele construite prin Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) a inițiat o procedură de reducere a modului de calcul a chiriilor. Prevederile sunt cuprinse în proiectul de Ordonanță de urgență pentru modificarea şi completarea Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe.

Proiectul se află în consultare publică și are în vedere diminuarea chiriei, deoarece sumele plătite în prezent sunt considerate de chiriașii ANL ca fiind mari, în condițiile în care “Programul de construcții locuințe pentru tineri, destinate închirierii” se adresează tocmai tinerilor cu venituri reduse.

Citește mai mult pe libertatea.ro

Ad

17.03.2017

Atitudine şocantă a Poloniei față de euro

Atitudine +ƒocant-â a Poloniei Adoptarea euro ne-ar transforma definitiv +«ntr-o economie de periferie

Polonia nu va adopta moneda unică europeană în următorii 10 până la 20 de ani, a anunţat partidul Lege şi  Justiţie (PiS) aflat la guvernare, argumentând că o trecere la euro mai devreme ar priva ţara de libertatea de a-şi decide politicile şi ar putea-o transforma într-o „economie de periferie definitiv“, potrivit Bloomberg.

În condiţiile în care opoziţia cere trecerea la euro, oficialii partidului au declarat că cea mai mare economie estică din UE are nevoie de mai mult timp pentru a atinge nivelul de trai din Germania.

În cadrul unor comentarii care evidenţiază tensiunile dintre Varşovia şi aliaţii săi din UE, tensiuni care s-au intensificat în timpul unei dispute privitoare la statul de drept din Polonia, liderul PiS Jaroslaw Kaczynski a declarat că aderarea la zona euro i-ar afecta fie exportatorii, fie nivelul de trai al cetăţenilor.

Citește mai mult pe zf.ro