26.05.2017

Românii, optimişti din fire: 3 din 5 angajaţi cred că îşi pot găsi un job mai bun în 3 luni

Rom+ónii, optimi+ƒti din fire 3 din 5 angaja+úi cred c-â +«+ƒi pot g-âsi un job mai bun +«n 3 luni

Aproape 62% dintre angajaţi cred că îşi pot găsi un nou loc de muncă în mai puţin de trei luni dacă ar decide să facă o schimbare în carieră, arată un studiu realizat de eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

În acelaşi timp, 55% dintre respondenţi au spus că-şi actualizează constant CV-ul pentru a-şi creşte şansele să găsească jobul ideal.

22,9% din angajaţii care au participat la sondajul eJobs se declară foarte optimişti privind perspectivele profesionale, considerând că îşi pot schimba job-ul în mai puţin de o lună, iar 38,6% spun că le-ar lua între o lună şi trei luni să-şi găsească un nou job. Alţi 19,8%  sunt de părere că acest proces ar dura între trei şi şase luni, iar 18,7% dintre participaţii la studiu cred că această schimbare le-ar putea lua peste şase luni.

În condiţiile în care tot mai multe companii vânează talente şi se întâmplă des să abordeze potenţiali candidaţi care nu sunt în mod neapărat în căutarea unui alt loc de muncă, 55% dintre participanţii la studiul eJobs au spus că îşi actualizează permanent CV-ul cu noile abilităţi şi rezultate profesionale, pentru a fi relevanţi în cazul în care o potenţială companie angajatoare ajunge să le vadă profilul.

Citește mai mult pe businessmagazin.ro

Ad

26.05.2017

Melania Trump, capital de imagine şi promotoare a turismului în Slovenia

Melania Trump, capital de imagine +ƒi promotoare a turismului +«n Slovenia

În luna martie, Slovenia a înregistrat o creştere a turismului cu opt procente, datorită faptului că Prima Doamnă a Americii, Melania Trump, este de origine slovenă.

Vizitele inopinate din partea turiştilor americani au crescut cu 30, 6 la sută, în timp ce numărul turiştilor locali a crescut cu 22,5 la sută, conform statisticilor făcute publice miercuri, relatează Reuters.

Analiştii susţin că cifrele reflectă o îmbunătăţire a condiţiilor economice din Slovenia, o ţară care a evitat la limită falimentul bancar în 2013. Cu toate acestea, în anul curent se aşteaptă o redresare a situaţiei cu 3,6 la sută, faţă de 2,5 procente înregistrate anul trecut.

Numărul apreciabil al turiştilor americani din acest an este fără precedent. Înainte ca Donald Trump să fie ales preşedinte al SUA, procentajul americanilor care vizitau ţara de origine a Melaniei Trump era considerabil mai mic.

Citește mai mult pe realitatea.net

26.05.2017

Rusia, la un pas de tragedie! 4 jihadisti, capturați înainte de plănuirea unui atentat, la Moscova

Rusia, la un pas de tragedie! 4 jihadisti, captura+¢i +«nainte de pl-ânuirea unui atentat, la Moscova

Patru presupuși jihadiști, care plănuiau atentate asupra sistemului de transport public din Moscova au fost arestați de reprezentanții Serviciului Federal de Securitate rusesc (FSB)

”Serviciul Federal de Securitate a arestat patru membri ai unei grupări teroriste, care era formată din cetăţeni din Rusia şi din alte ţări din regiunea Asiei Centrale, în Moscova. Aceştia pregăteau atentate teroriste cu dispozitive explozibile improvizate asupra infrastructurii de transport din Moscova”, se arată într-un comunicat al FSB, potrivit News.ro

Cei patru indivizi erau membri ai Statului Islamic. În urma perchezițiilor efectuate de agenții FSB, s-a descoperit un laborator unde erau fabricate mai multe produse explozibile.

Agenții au mai ridicat de aici și arme automate, muniție, grenade, dar și cărți și înregistrări video cu propagandă teroristă și extremistă.

Citește mai mult pe evz.ro

26.05.2017

Controlorii de trafic aerian declanșează greva generală pe 30 mai 2017

Controlorii de trafic aerian declan+Öeaz-â greva general-â pe 30 mai 2017

Controlorii de trafic aerian vor declanșa grevă generală în data de 30 mai 2017, pe termen nelimitat, a anunțat, joi, președintele Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian (ATSR), Gabriel Tudorache.

Angajații ROMTASA s-au aflat în data de 12 mai în grevă de avertisment, timp de două ore, peste 100 de salariați ai regiei protestând față de managementul “profund defectuos” al Regiei și de lipsa contractului colectiv de muncă.

Liderul ATSR declara la acea dată că angajații ROMATSA nu au făcut grevă pentru salarii mai mari, ci pentru a atrage atenția autorităților statului asupra situației regiei și a o salva de la faliment.

“Nu facem grevă pentru că vrem salarii mai mari. Facem grevă pentru a atrage atenția și pentru a salva instituția ROMATSA de la faliment. Din cauza unui management profund defectuos, din cauza autorităților statului care până astăzi au fost surde, deși am depus nenumărate documente peste tot, ROMATSA, în acest an, practic, nu va avea bani pentru niciun salariu începând cu luna septembrie, poate octombrie. În mod oficial, este pentru prima dată în istoria de 20 de ani a ROMATSEI, când, anul trecut, a încheiat estimat pe minus”, a adăugat Tudorache.

Acesta a subliniat că prin intermediul grevei de avertisment s-a dorit să se atragă atenția autorităților statului și a patronatului asupra problemelor grave cu care se confruntă salariații ROMATSA.

Citește mai mult pe agerpres.ro

26.05.2017

Ana Bogdan şi Marius Copil, intraţi direct pe tabloul principal la Wimbledon

Ana Bogdan +ƒi Marius Copil, intra+úi direct pe tabloul principal la Wimbledon

România va avea şase jucători de tenis calificaţi direct pe tablourile principale de simplu ale turneului pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, programat între 3 şi 16 iulie.

Marius Copil (93 ATP) figurează pe tabloul principal la masculin, la poziţia a 97-a, aceasta fiind a doua sa participare consecutivă la Wimbledon, după ce în 2016 a trecut de calificări, fiind învins în primul tur.

La feminin, au asigurată prezenţa pe tabloul de simplu Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan (106 WTA), ultima pe ”entry list” (108). Ana Bogdan va juca în premieră pe tabloul principal la All England Club.

Citește mai mult pe jurnalul.ro

Ad

26.05.2017

Harta atacurilor teroriste. Care sunt ţările cu cel mai ridicat risc de producere a atentatelor

Harta atacurilor teroriste. Care sunt +ú-ârile cu cel mai ridicat risc de producere a atentatelor

Lumea pare că stă pe un butoi cu pulbere, care explodează, pe rând, în toate colţurile globului. Ameninţarea teroristă îşi face simţită prezenţa tot mai des şi se răspândeşte în tot mai multe zone. Dacă în Statele Unite riscul de deces din cauza terorismului este de 1 la 46.000, cifrele variază foarte mult la nivel mondial. Aceste date au fost prezentate cu ocazia împlinirii a 45 de ani de ameninţare teroristă, de cercetătorii Carnegie Mellon şi Ingrape Institute, cu ajutorul informaţiilor din baza de date a atacurilor teroriste petrecute la nivel global.

Echipa a construit o hartă a atacurilor teroriste din lume şi a riscului de atentate aferent fiecărei regiuni aflate în zona de risc.

Ultimii 20 de ani au fost marcaţi de o serie de astfel de situaţii, în urma cărora mii de oameni şi-au pierdut viaţa şi alte câteva mii au fost rănite.

1996: În acest an, mai multe atacuri au avut loc în America Centrală şi în sudul Asiei. În decembrie 2016, o bombă a explodat într-un tren din India, 33 de persoane pierzându-şi viaţa în acest atac.

1997: Peste 10 persoane au murit în Israel şi cel puţin 150 au fost rănite după ce mai mulţi atacatori sinucigaşi au atacat locuri publice din această ţară. Atacuri cu bombe au avut loc şi în Sri Lanka şi Egipt, iar în India, 23 de persoane au murit într-un atac armat.

Citește mai mult pe gandul.info

26.05.2017

Programul ”Prima Casă” a atins un maxim istoric al solicitărilor de garantare: 600 de cereri se înregistrează zilnic

Programul GÇ¥Prima Cas-âGÇ¥ a atins un maxim istoric al solicit-ârilor de garantare 600 de cereri se +«nregistreaz-â zilnic

Programul ”Prima Casă” a atins un nou maxim istoric al solicitărilor de garantare: 600 de cereri se înregistrează zilnic, a anunțat, joi, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

În acest context, reprezentanţii Fondului au decis să adopte unele măsuri suplimentare pentru accelerarea procesul de analiză, precum extinderea programului normal de lucru al echipelor operationale, menţinerea programului normal de lucru în perioada minivacanţei din perioada 1-5 iunie 2017 şi suplimentarea numărului de angajaţi în funcţie de nevoile etapelor procesului de analiză.

”Ne luăm angajamentul de a derula în continuare cu profesionalism programul Prima Casă, astfel ca principalele sale avantaje – gradul mare de accesibilitate şi simplitatea procedurilor de acordare – să rămână în continuare trăsăturile definitorii, care au făcut din Prima Casă un program atât de apreciat şi de iubit de români”, a declarat Dumitru Nancu, preşedinte, director general FNGCIMM.

Citește mai mult pe libertatea.ro

26.05.2017

Britanicii, avertizați de cinci ori despre atacatorul din Manchester

Britanicii, avertiza+¢i de cinci ori despre atacatorul din Manchester

Autorul atentatului sinucigaş de la Manchester a fost semnalat în mai multe rânduri autorităţilor, din cauza opiniilor sale extremiste, însă nu a fost oprit de către poliţişti, relatează The Telegraph.

Potrivit unor surse, autorităţile au fost informate în legătură cu pericolul reprezentat de Salman Abedi cel puţin în cinci rânduri, în decurs de cinci ani, înainte ca acesta să treacă la fapte luni seara, relatează News.ro.

Ocaziile ratate de a-l prinde pe Abedi au ieşit la iveală în noaptea de miercuri spre joi. The Telegraph a discutat cu liderul unei fundații care a declarat că Abedi a fost semnalat în urmă cu doi ani, „deoarece el credea că era implicat în extremism şi terorism”.

Mohammed Shafiq, directorul executiv al Ramadhan Foundation, a declarat că „persoane din comunitate şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care se comporta acest bărbat şi l-au raportat în mod adecvat, prin canale adecvate”.

Citește mai mult pe digi24.ro

26.05.2017

Fostul premier al Greciei Lucas Papademos şi alte două persoane, răniţi grav în urma unei explozii în centrul Atenei

Fostul premier al Greciei Lucas Papademos +ƒi alte dou-â persoane, r-âni+úi grav +«n urma unei explozii +«n centrul Atenei

Fostul premier grec Lucas Papademos şi şoferul acestuia au fost grav răniţi în urma unei explozii produse joi după-amiază în centrul oraşului Atena, afirmă surse citate de BBC News online şi de publicaţia Kathimerini.

Guvernul Greciei a condamnat dur, joi seară, atacul în care a fost rănit fostul premier Lucas Papademos şi alte două persoane, informează publicaţia Kathimerini.

“Guvernul Greciei condamnă atacul laş” comis joi, informează un comunicat oficial.

Poliţia a confirmat că fostul prim-ministru Lucas Papademos a fost rănit în deflagraţie. Şoferul şi un asistent al fostului premier au fost şi ei răniţi.

Medicii au transmis că Lucas Papademos este conştient şi stabil.

Conform surselor citate, Lucas Papademos a deschis o scrisoare explozivă în timp ce era în maşină. Atacul, cel mai probabil de tip anarhist, a avut loc la ora 18.30 (18.30, ora României) în timp ce vehiculul fostului premier se afla în zona Patission/Marnis, în centrul oraşului Atena.

Citește mai mult pe mediafax.ro

Ad

19.05.2017

Hackerii au furat noul film din seria ”Piraţii din Caraibe”

Hackerii au furat noul film din seria ''Pira+úii din Caraibe''

Potrivit publicaţiei citate, hackerii cer o sumă imensă de bani care nu a fost făcută publică momentan. Disney colaborează acum cu agenţii FBI şi nu va ceda.

Hackerii ameninţă acum să publice secvenţe din film, dacă nu le vor fi livraţi banii, scrie Mediafax.

Deadline.com scrie că filmul în cauză este cea mai nouă parte a seriei Piraţii din Caraibe: ”Dead Man Tell No Tales”, programat să fie lansat în cinemtografe pe 26 mai.

Disney nu a dorit să comenteze pe marginea subiectului, însă surse din interiorul companiei susţin că nu vor fi oferiţi bani în schimbul filmului.

Aceeaşi situaţie nefericită a avut-o şi compania Netflix, când nişte hackeri au reuşit să obţină primele 10 episoade din serialul de succes ”Portocaliul este noul negru”. Acestea au fost publicate în mediul online, pentru că Netflix a refuzat să achite o recompensă.

Citește mai mult pe descopera.ro