20.07.2017

Clasamentul domeniilor cu cele mai multe locuri de muncă disponibile la ora actuală, din România

Clasamentul domeniilor cu cele mai multe locuri de muncă disponibile la ora actuală, din România

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) avea înregistrate, joi, 27.910 de locuri de muncă vacante, potrivit datelor furnizate de agenţii economici şi centralizate de ANOFM.

Cele mai multe locuri de muncă vacante sunt în Bucureşti – 4.753, Sibiu – 2.437, Prahova – 2.527, iar cele mai puţine în judeţele Suceava – 58, Bacău – 45 şi Giurgiu – 37, scrir agerpres.ro.

La nivel naţional, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (2.484), muncitor necalificat în industria confecţiilor (2.000), lucrător comercial (1.334), agent de securitate (1.192), confecţioner-asamblor articole din textile (924) , manipulant mărfuri (877), vânzător (853), şofer autocamion /  maşină de mare tonaj (728), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet  (680), muncitor necalificat la ambalarea produselor solide şi semisolide (641).

Citește mai mult pe realitatea.net

Ad

20.07.2017

Cum se pregătesc finlandezii de apărare în caz de invazie rusească

Cum se pregătesc finlandezii de apărare în caz de invazie rusească

Un adevărat oraş subteran au construit finlandezii sub Helsinki pentru a-şi putea apăra capitala în cazul unei invazii ruseşti. Soldaţii finlandezi se antrenează periodic pentru a apăra aici în caz de necesitate guvernul şi locuitorii într-o reţea de peste 191 de kilometri de tuneluri,  pasaje şi adăposturi.

O mare parte din această reţea subterană a fost realizată în ultimele decenii pentru a putea fi folosită şi pentru apărare. Căile de trecere sunt adaptate astfel încât armata – cu un regiment ce se ocupă de controlul tunelurilor – să poată ţine piep unei infiltrării din partea inamicului. Tunelurile unde circulă şi metroul dispun de mijloace de comunicaţii, alimentare cu apă şi Wi-Fi. Există suficient spaţiu de adăpost pentru cei peste 600. 000 de locuitori ai oraşului, în caz de atac sau de dezastru, scrie WSJ.

Aceste adăposturi subterane există de mult timp, însă finlandezii intensifică acum pregătirea, pe măsură ce Rusia se pregăteşte să înceapă în septembrie cel mai mare exerciţiu militar de la sfârşitul Războiului Rece, numit Zapad 2017.

Citește mai mult pe adevarul.ro

20.07.2017

ANAF propune ca anumite declarații fiscale să fie depuse numai în format electronic

ANAF propune ca anumite declarații fiscale să fie depuse numai în format electronic

Contribuabilii ar putea fi obligați să depună doar prin intemediul internetului principalele declarații fiscale, potrivit unui proiect de ordin inițiat de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), se arată într-un comunicat al instituției, remis, joi, AGERPRES.

“În vederea simplificării procesului de conformare voluntară a contribuabililor în procesul de îndeplinire a obligațiilor fiscale, o atenție deosebită a fost acordată extinderii metodei de depunere a declarațiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanță”, spun reprezentanții instituției.

Astfel, prin Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 2520/2010 a fost introdusă obligația depunerii declarațiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanță, pentru contribuabilii mari și contribuabilii mijlocii, precum și posibilitatea utilizării acestei metode de către celelalte categorii de contribuabili, ca metodă alternativă de depunere a declarațiilor.

Citește mai mult pe agerpres.ro

20.07.2017

Malaysia a interzis difuzarea cântecului “Despacito” la posturile sale publice de radio şi televiziune

Malaysia a interzis difuzarea cântecului Despacito

Malaysia a interzis difuzarea cântecului “Despacito” la posturile sale publice de radio şi televiziune, după ce mai multe persoane şi asociaţii din această ţară cu populaţie majoritar musulmană s-au plâns din cauza versurilor acestei piese, despre care au spus că sunt “obscene”, informează Reuters.

Anunţul referitor la această interdicţie a fost făcut pe Radio Televisyen Malaysia (RTM), miercuri, de Salleh Said Keruak, ministrul pentru Comunicaţii şi multimedia, însă cântecul poate fi difuzat în continuare de posturile private şi pe platformele online din această ţară asiatică.

Ministrul a dezvăluit pentru Reuters că decizia de a interzice difuzarea cântecului “Despacito” la posturile publice de radio şi televiziune a fost luată în urma primirii unui număr mare de plângeri expediate de public.

Organizaţia de femei a unui partid politic islamist din Malaysia, Amanah, a cerut interzicerea piesei din cauza “versurilor obscene”.

Citește mai mult pe jurnalul.ro

20.07.2017

Trei ani de închisoare, pentru creatorul ”Balenei Albastre”

Trei ani de închisoare, pentru creatorul ”Balenei Albastre”

Philipp Budeikin, creatorul perfidului joc de sinucidere, Balena Albastră, a fost condamnat, joi, de un tribunal din Siberia, la o pedeapsă de trei ani închisoare.

Tânărul  în vârstă de 22 de ani, cunoscut sub pseudonimul  de  Philipp Lis (Fox), a fost găsit vinovat  pentru administrarea jocului care a declanşat mai multe sinucideri macabre,în rândul adolescenţilor vulnerabili, potrivit businessmagazin.ro

Anterior, Budeikin a fost cercetat pentru presupuse legături cu 16 sinucideri din diferite regiuni ale Rusiei şi s-a constatat că era creierul din spatele fenomeului.

Citește mai mult pe evz.ro

Ad

20.07.2017

E oficial. O nouă minivacanță pentru bugetari

E oficial. O nouă minivacanță pentru bugetari

Guvernul a decis joi ca ziua de luni, 14 august 2017, să fie zi liberă pentru salariații din sectorul public, făcând legătură între zilele de week-end și ziua de 15 august, declarată nelucrătoare.

Ziua liberă va fi recuperată, în regim de program normal, în data de 19 august 2017 sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până la data de 25 august 2017.

Facilitatea nu se acordă locurilor de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activității.

De asemenea, pentru funcționarea justiției ca serviciu public, dispozițiile prezentei hotărâri nu se aplică magistraților şi altor categorii din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în data de 14 august 2017 şi nici participanților în aceste procese.

Citește mai mult pe digi24.ro

20.07.2017

Ce face un bucureștean de 70 de ani, zi de zi, pentru câinele lui paralizat

Ce face un bucureștean de 70 de ani, zi de zi, pentru câinele lui paralizat

Un bătrân de 70 de ani își poartă în fiecare zi câinele într-un cărucior pentru bebeluși. Asta deoarece animalul este paralizat, nu își poate folosi picioarele. Imaginile publicate pe o rețea de socializare s-au viralizat, mii de oameni fiind impresionați de gestul bătrânului.

„Gara-de-Est: un bătrân de peste 70 ani împinge un cărucior în care se află un cățel care nu poate să meargă. Bătrânul se oprește la un moment dat pentru a-i da apa blănosului….moment în care am realizat că nu e totul pierdut pentru umanitate!”, scrie pe Facebook Lucian Iacob, cel care a surprins în imagini gestul impresionant al bătrânului pentru animalul său.

Fotografiile s-au viralizat imediat, mii de oameni fiind impresionați de povestea bătrânului. Mulți dintre aceștia s-au oferit să ajute, să îi ofere cățelului unui cărucios special pentru a se deplasa mai ușor alături de stăpân.

Citește mai mult pe libertatea.ro

20.07.2017

Angajaţii cu contracte part-time vor plăti asigurări la nivelul salariului minim

Angajaţii cu contracte part-time vor plăti asigurări la nivelul salariului minim

Guvernul a stabilit unele măsuri pentru asigurarea plăţii de către angajator a contribuţiei pentru pensii şi sănătate la nivelul salariului minim brut pentru toţi salariaţii, inclusiv pentru persoanele care au încheiate contracte de muncă cu timp parţial şi pentru cei cu plata în acord.

”Guvernul a stabilit unele măsuri pentru asigurarea plăţii de către angajator a contribuţiei pentru pensii şi sănătate la nivelul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, pentru toţi salariaţii, inclusiv pentru persoanele care au încheiate contracte de muncă cu timp parţial şi pentru cei cu plata în acord. Excepţie fac salariaţii elevi, studenţi, persoane cu dizabilităţi, pensionari şi cei care cumulează venituri de cel puţin nivelul salariului minim brut pe ţară garantat în plată”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Executivul precizează şi categoriile de angajaţi exceptaţi de la această regulă. Concret, este vorba despre elevi sau studenţi cu vârsta până în 26 de ani, ucenici în vârstă de până la 18 ani, persoane cu dizabilităţi care, prin lege, au posibilitatea să lucreze mai puţin de 8 ore pe zi, pensionari pentru limită de vârstă în sistemul publice de pensii, cu excepţia celor care beneficiază de pensii de serviciu în baza unor legi/statute speciale, precum şi a celor care cumulează pensia pentru limită de vârstă cu cea din sistemele de pensii neintegrate sistemului public de pensii şi persoanele care cumulează venituri de cel puţin nivelul salariului minim brut pe ţară garantat în plată din mai multe contracte individuale de muncă.

Citește mai mult pe gandul.info

20.07.2017

Doliu în lumea muzicii: S-a sinucis solistul de la Linkin Park, Chester Bennington

Doliu în lumea muzicii S-a sinucis solistul de la Linkin Park, Chester Bennington

Chester Bennington, solistul trupei Linkin Park, a fost găsit spânzurat, joi dimineaţa, într-o vilă din Palos Verdes Estates, Los Angeles, informează TMZ.

Potrivit oficialităţilor trupul neînsufleţit al lui Chester Bennington a fost găsit cu puţin timp înainte de ora 9 dimineaţa.

Chester Bennington s-a sinucis, de ziua şi în acelaşi mod ca şi prietenul său apropiat Chris Cornell, solistul trupei Soundgarden, transmite The Mirror.

Chris Cornell, născut pe 20 iulie 1964, s-a spânzurat în luna mai a acestui an. Atunci, Chester Bennington a publicat o scrisoare emoţionantă, pe Twitter, ca omagiu pentru legendarul artist de la Soundgarden şi Audioslave.

“I-am visat noaptea trecută pe Beatleşi. M-am trezit cu piesa “Rocky Raccoon” cântându-mi în minte şi soţia mea avea o privire îngrijorată. Mi-a spus că prietenul meu tocmai a murit.

Gândurile despre tine m-au inundat şi am plâns, încă plâng, cu tristeţe, precum şi recunoştinţă pentru că am împărtăşit câteva momente foarte speciale cu tine şi cu frumoasa ta familie.

Citește mai mult pe mediafax.ro

Ad

14.07.2017

2000 de medicamente riscă să dispară de pe piaţă

2000 de medicamente risc-â s-â dispar-â de pe pia+ú-â

Reprezentanții Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) au avertizat, joi, într-o conferință de presă, că peste 2.000 de medicamente riscă să dispară de pe piață din cauza taxei clawback, care tinde să crească spre 30%.

Dintre cele peste 2.000 de medicamente, 62% costă sub 25 de lei.

APMGR cere trecerea la calculul diferențiat al taxei clawback în acest an sau la plafonarea acesteia.

“Tragem un semnal de alarmă legat de disponibilitatea medicamentelor ieftine, accesibile, generice pentru pacienții români și, concomitent cu asta, credem noi că și industria locală a producătorilor medicamentelor generice va suferi enorm. Credem că situația actuală va determina retragerea și mai multor medicamente ieftine generice de pe piață. Problema cea mai arzătoare este taxa clawback. Temerea noastră este că pe baza evoluției va ajunge la 30% la sfârșitul anului. Este o situație absolut dramatică, care pune în dificultate toți producătorii de medicamente generice, în special pe cei locali”, a declarat Adrian Grecu, președintele APMGR.

Citește mai mult pe realitatea.net