21.04.2017

Revista People a desemnat-o pentru a cincea oară ”cea mai frumoasă femeie din lume”

Revista People a desemnat-o pentru a cincea oar-â GÇ¥cea mai frumoas-â femeie din lumeGÇ¥

Actriţa americană Julia Roberts a fost desemnată ”cea mai frumoasă femeie din lume” pe anul 2017, obţinând pentru a cincea oară acest trofeu atribuit în fiecare an de editorii revistei People.

Julia Roberts a obţinut titlul de ”cea mai frumoasă femeie din lume” pentru a cincea oară şi a stabilit cu această ocazie un nou record.

”Sunt extrem de flatată”, a declarat vedeta americană, într-un interviu acordat lui Jess Cagle, editorul-şef al publicaţiei.

Celebra actriţă a făcut şi o glumă pe seama bunului ei prieten, George Clooney, care a obţinut titlul de ”cel mai frumos bărbat în viaţă” de două ori. ”Voi menţiona noua mea reuşită în felicitarea de Crăciun pe care o voi trimite familiei Clooney în acest an”, a declarat, în glumă, Julia Roberts.

În interviul care apare în noul număr al revistei People, Julia Roberts, în vârstă de 49 de ani, vorbeşte şi despre căsnicia ei fericită cu directorul de imagine Danny Moder, cu care este căsătorită de 14 ani, şi despre cei trei copii ai cuplului – gemenii Hazel şi Phinnaeus, în vârstă de 12 ani, şi Henry, în vârstă de nouă ani.

Citește mai mult pe digi24.ro

Ad

21.04.2017

Alertă la granița României: Cinci germani suspectați de terorism, arestați!

Alert-â la grani+¢a Rom+óniei Cinci germani suspecta+¢i de terorism, aresta+¢i!

Autoritățile bulgare au arestat la punctul de frontieră Kapitan Andreevo, de la granița cu Turcia, cinci cetățeni germani, dintre care unul minor, suspectați de implicare în activități teroriste, a anunțat joi Agenția de stat bulgară pentru securitate națională (SANS), citată de agențiile BTA și Xinhua.

Conform unui comunicat difuzat de SANS, cei cinci au fost arestați pe data de 12 aprilie în timp ce călătoreau cu trenul de la București către Istanbul. În text se menționează că autoritățile bulgare au motive suficiente să considere că suspecții sunt simpatizanți ai unei organizații teroriste. Comportamentul lor prezintă semne de radicalizare, tipice combatanților teroriști străini, scrie Agerpres.

Conform informațiilor obținute de autoritățile bulgare, patru dintre cele cinci persoane arestate au fost implicate în susținerea unei organizații teroriste active în Siria și Irak, iar minorul încerca să ajungă în Siria pentru a se alătura unei grupări teroriste.

Autoritățile germane le-au interzis celor cinci să părăsească teritoriul Germaniei pentru a-i împiedica să se alăture mișcărilor teroriste din Siria și Irak. Unul dintre ei folosea un pașaport aparținând unui alt cetățean german.

Citește mai mult pe realitatea.net

21.04.2017

Schimb de focuri pe Champs-Elysées, un polițist ucis

Schimb de focuri pe Champs-Elys+¬es, un poli+¢ist ucis

Un membru al forțelor de ordine a fost ucis și un altul rănit în urma unor schimburi de focuri care au avut loc joi seară în centrul capitalei Franței, pe Champs-Elysées, anunță AFP, citând surse din cadrul poliției.

În prezent, poliția a intervenit în zonă și recomandă pe Twitter să se evite sectorul respectiv și să se respecte indicațiile forțelor de poliție.

Bulevardul Champs-Elysées a fost blocat.

Cotidianul Le Figaro anunță că agresorul a fost “neutralizat”.

Atacul armat a avut loc în zona celebrei braserii Fouquet’s, în fața magazinului Yves Rocher.

Citește mai mult pe agerpres.ro

21.04.2017

Trump îl primește pe Erdogan, la jumătatea lunii mai

Trump +«l prime+Öte pe Erdogan, la jum-âtatea lunii mai

Președintele SUA, Donald Trump, îl va primi, la Washington, pe președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, pe 16 și 17 mai.

Anunțul a fost făcut de Erdogan, care a declarat,  pentru postul turc de ştiri A News, că se va întâlni cu Trump cu ocazia unei deplasări pe care o va efectua în SUA, imediat după vizita pe care o va încheia pe 15 mai în China, informează Reuters şi AFP, preluate de Agerpres.

Cu privire la contestarea rezultatului referendumului care i-a acordat puteri sporite, Erdogan spune că aceasta depăşeşte jurisdicţia Curţii Europene pentru Drepturile Omului.

Reacția preşedintelui turc survine după ce opoziţia a promis să iniţieze toate demersurile legale posibile împotriva neregulilor constatate la referendumul de duminica trecută.

Observatorii internaționali au transmis, luni, un „verdict” dur în ceea ce privește modul în care s-a organizat controversatul referendum din Turcia, care-i conferă puteri mai mari președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Citește mai mult pe evz.ro

21.04.2017

Statul și mediul de afaceri vor eliminarea „școlilor-fantomă”

Statul +Öi mediul de afaceri vor eliminarea GÇP+Öcolilor-fantom-âGÇ¥

Învățământul privat a fost un subiect controversat în România, încă de la înființarea primelor școli particulare. Sunt școli cu performanțe extraordinare, cu zeci de olimpici internaționali, care pregătesc studenți pentru cele mai bune universități din lume, dar în același sistem privat sunt și licee care nu au nici măcar un singur absolvent de bacalaureat. Situația începe să se schimbe, însă, după intrarea în vigoare a noii legi, pentru finanțarea per capita, de la bugetul de stat, în mediul privat preuniversitar. Primul bacalaureat care va arăta performanțele reale în mediul privat, după introducerea acestui sistem de finanțare, va fi la vară.

Statisticile arată că mai puțin de jumătate dintre absolvenții școlilor private din România au reușit să ia bacalaureatul, deși părinții plătesc și până la aproape 20.000 de euro anual pentru educația copiilor, sperând că le pot asigura o educație de calitate. De fapt, acest mediu privat este foarte eterogen și nu se poate considera că sunt pe picior de egalitate școlile particulare cu performanțe deosebite și „școlile-fantomă”, care au încercat doar să facă profit, în detrimentul elevilor și părinților creduli. Legislația s-a schimbat, anul trecut, în sensul acordării finanțării per capita și pentru școlile din mediul privat, dar numai pentru cele acreditate, nu și pentru cele care au doar autorizație de funcționare și sunt în curs de acreditate.

Specialiștii în Educație, dar și reprezentanții mediului de afaceri aplaudă modificarea legislativă și speră ca astfel să se elimine pe cale naturală toate școlile private neperformante, în cel mai scurt timp, astfel încât învățământul privat să intre în normalitate.

Citește mai mult pe jurnalul.ro

Ad

21.04.2017

Harta salariilor din România

Harta salariilor din Rom+ónia

Un angajat din Bucureşti a încasat anul trecut, în medie, un salariu de aproape 2.900 de lei (635 euro) net pe lună, dublu faţă de un angajat din Harghita, judeţul cu cele mai mici salarii în 2016.

Bucureşti, Ilfov, Cluj, Timiş şi Sibiu sunt zonele în care angajaţii au obţinut anul trecut cele mai mari salarii nete, cu valori cuprinse între 2.138 de lei şi 2.857 de lei net pe lu­nă, arată datele centralizate de ZF pe ba­za datelor de la Institutul Naţional de Sta­tistică. Acestea sunt, de altfel, sin­gurele judeţe în care salariul mediu a de­păşit valoarea de 2.000 de lei net pe lună.

La polul opus se află judeţele Har­ghi­ta, Teleorman, Suceava, Neamţ şi Vran­cea, unde salariile medii ale anga­jaţilor variază între 1.483 de lei şi 1.544 de lei net pe lună, fiind cele mai mici din ţară.

„Judeţele cu cele mai mari salarii sunt cele în care s-au făcut foarte multe in­ves­tiţii de către companiile multina­ţio­na­le, în care şomajul este aproape inexis­tent, iar tipurile de joburi sunt din do­me­nii variate. În judeţele mai dezvoltate, un­de salariile angajaţilor trec peste 2.000 de lei net pe lună, nu sunt investiţii doar în pro­ducţie, ci şi în servicii IT, financiare etc., spre deose­bi­re de ju­de­ţele cu salarii mici, unde exis­tă în general in­­vestiţii foar­te puţine, în gene­ral în pro­duc­ţie“, a spus Alina Po­pes­cu, ta­lent in­for­ma­tion so­lu­tion lea­der pen­tru Ro­mâ­nia şi regiu­nea Bal­cani în ca­drul com­pa­ni­ei de HR Mer­cer, par­te a gru­pului Marsh & McLennan Com­panies.

Citește mai mult pe gandul.info

21.04.2017

Un iceberg, mai înalt decât cel care a scufundat Titanicul, este cel mai nou obiectiv turistic din Canada

Un iceberg, mai +«nalt dec+ót cel care a scufundat Titanicul, este cel mai nou obiectiv turistic din Canada

Un iceberg mai înalt ca cel care a scufundat Titanicul a transformat un mic oraş din Canada într-o destinaţie turistică de top, în doar câteva zile, scrie The Telegraph.

ona a fost împânzită de oameni care vor să facă cele mai frumoase poze cu bucata de gheaţă imensă, a spus un rezident al oraşului, pentru CBC News.

Iceberg-ul, care este blocat în apa de mică adâncime de lângă Ferryland, este estimat a măsura 46 de metri la cel mai înalt punct al său.

”Este unul dintre cele mai mari pe care le-am văzut în ultimul timp pe aici”, a spus primarul Adrian Kavanagh presei canadiene. ”Este un iceberg imens şi este atât de aproape încât oamenii pot realiza poze superbe”.

Cu toate că s-a mişcat puţin şi bucăţi din el au căzut, nu dă semne că ar dispărea de lângă micul oraş din Canada.

Citește mai mult pe mediafax.ro

21.04.2017

Cristiano Ronaldo ar fi plătit 375.000 de dolari unei femei pentru a scăpa de acuzaţia de viol

Cristiano Ronaldo ar fi pl-âtit 375.000 de dolari unei femei pentru a sc-âpa de acuza+úia de viol

Atacantul portughez al echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, ar fi plătit 375.000 de dolari unei femei pentru a scăpa de acuzaţia de viol, a scris, miercuri, publicaţia germană Der Spiegel, citată de News.ro.

Der Spiegel a anunţat că se află în posesia unei copii a unei scrisori de şase pagini pe care femeia violată, Susan K, i-ar fi trimis-o lui Ronaldo la peste un an de la evenimentul petrecut în noaptea de 12 spre 13 iunie 2009, la Las Vegas.

Ronaldo se afla la Las Vegas împreună cu cumnatul şi cu vărul său când a cunoscut-o pe Susan K la o petrecere. Cei doi au ajuns în apartamentul fotbalistului din Palms Place Hotel, iar după ce au intrat în jacuzzi şi s-au sărutat, Ronaldo ar fi violat-o.

Femeia ar fi depus o plângere la poliţie, dar a doua zi de dimineaţă s-a ajuns la un acord prin care Ronaldo îi plătea 375.000 de dolari în schimbul retragerii acuzaţiei. Mai mult, Susan K se obliga să nu ofere detalii despre acea noapte şi să şteargă orice fel de materiale electronice sau scrise. La crearea documentului au participat nouă avocaţi.

Citește mai mult pe digi24.ro

21.04.2017

500 de militari americani vor fi cantonaţi permanent în România

500 de militari americani vor fi cantona+úi permanent +«n Rom+ónia

500 de militari americani vor fi cantonaţi permanent în România, începând de joi, iar sute de militari români şi americani participă la un amplu exerciți, la Smârdan. Acești au au răspuns cu foc unui inamic imaginar, astea fiind primele manevre cu muniţie de luptă din cadrul unui exerciţiu mai amplu care se va desfăşura în următoarele două săptămâni.

Potrivit știritvr.ro, primele salve au fost ale tunurilor româneşti şi mortierelor americane. Infanteriştii care au identificat un inamic au chemat în ajutor câteva zeci de blindate – transportoare şi tancuri. Aşa cum prevedea scenariul, dealurile Mălinei au devenit câmp de luptă.

Justice Eagle 17 este cel mai important exerciţiu la care participă Armata Română şi cea americană, la frontiera de est a ţării.

Citește mai mult pe libertatea.ro

Ad

14.04.2017

“Bohemian Rhapsody”, filmul biografic despre povestea trupei Queen, va fi lansat anul viitor

Bohemian Rhapsody, filmul biografic despre povestea trupei Queen, va fi lansat anul viitor

Brian May, chitaristul în vârstă de 69 de ani al trupei Queen, a dezvăluit că filmul biografic ‘Bohemian Rhapsody’, care va spune povestea legendarei formaţii rock şi a regretatului solist Freddie Mercury se va lansa în 2018, după opt ani de lucru, informează contactmusic.com.

Întro declaraţie pentru ziarul Daily Star, May a dezvăluit: ”Filmul despre Freddie va fi lansat…mai curând decât vă puteţi închipui, anul viitor.” Aceasta este prima dată vechiculată privind lansarea filmului în cinematografe.

În plus, May a sugerat că trupa Queen ar putea concerta din nou în Marea Britanie după ce a încheiat turneul din America de Nord alături de cântăreţul Adam Lambert – care este noul vocalist al trupei, înlocuindu-l pe Mercury care a murit tragic la vârsta de 41 de ani, în 1991, datorită complicaţiilor cauzate de SIDA.

May a adăugat: ”Ne vom afla în America în mare parte a verii iar apoi vom reveni probabil la finalul anului.”

Mult aşteptatul film a avut un parcurs dificil până la anunţul privind lansarea pe marele ecran.

Citește mai mult pe mediafax.ro