20.01.2017

Guvernul lansează programul „Prima chirie“. Cine beneficiază de prime de la stat

Guvernul lansează programul Prima chirie. Cine beneficiază de prime de la stat

Şomerii care se angajează într-o altă localitate, situată la o distanţă mai mare de 50 de kilometri faţă de cea în care au domiciliul, vor încasa o primă de relocare de până la 900 de lei pentru acoperirea costurilor de închiriere a unei locuinţe.

Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri, prn Ordonanţă de Urgenţă, programul „Prima chirie“, care prevede acordarea de sprijin financiar lunar, pe o perioadă de trei ani, şomerilor dispuşi să se angajeze la peste 50 de kilometri distanţă de casă. Astfel, se va acorda lunar o primă de relocare, care va acoperi 75% din cheltuielile pentru locuire în noul domiciliu sau noua reşedinţă (chirie şi utilităţi), dar nu va depăşi 900 de lei, şi va fi acordată, pe o perioadă de 36 de luni, persoanelor ale căror venituri nete lunare realizate ca persoane singure sau împreună cu familia nu depăşesc 5.000 de lei/lună. „Astfel, se acordă o primă de relocare persoanelor înregistrate ca şomeri la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă ce se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate, situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea de domiciliu sau reşedinţă şi ca urmare a acestui fapt îşi schimbă domiciliul sau îşi stabilesc reşedinţa în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate acesteia. Prima de relocare este acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj“, se arată într/un comunicat transmis de Executiv.

 

Citește mai mult pe adevarul.ro

Ad

20.01.2017

Încă o ţară europeană va legaliza cannabis-ul în scopuri medicale

Încă o ţară europeană va legaliza cannabis-ul în scopuri medicale

Medicii din Germania vor putea în curând să le prescrie cannabis pacienților, după ce deputații germani au votat unanim în favoarea recunoașterii beneficiilor medicale ale acestui drog, relatează joi DPA, citat de Agepres.

Pacienții care suferă de boli grave vor putea primi cannabis pentru tratarea unor simptome ca durerea cronică, pierderea poftei de mâncare și greața provocate de chimioterapie, se arată în proiectul de lege adoptat joi de Bundestag, camera inferioară a parlamentului. Acesta urmează să intre în vigoare în martie și stipulează ca furnizorii de asigurări medicale să acopere costul cannabisului.

Folosirea cannabisului în scopuri recreative rămâne ilegală în Germania, notează DPA.

Germania va înființa și o agenție specială care va monitoriza și implementa standarde industriale pentru producerea de medicamente pe bază de cannabis.

 

Citește mai mult pe realitatea.net

20.01.2017

Ţara care va da bani gratis cetăţenilor săi: ”Să aibă oportunitatea să-şi planifice vieţile”

Ţara care va da bani gratis cetăţenilor săi Să aibă oportunitatea să-şi planifice vieţile

Luna aceasta, Finlanda începe un experiment economic radical, potrivit BBC. Guvernul Finlandei va oferi bani timp de doi ani pentru 2000 de oameni, garantându-le astfel un venit minim.

Participanţii, selectaţi în mod aleatoriu din rândul persoanelor care primesc ajutoare sociale – vor primi fiecare câte 560 de euro pe lună şi vor continua să primească aceşti bani chiar dacă se angajează între timp.

Experimentul finlandez este cel mai mare din rândul celor similare, prin care se testează ce se întâmplă când o ţară decide să ofere cetăţenilor un venit garantat – politică ce este cunoscută drept   venitul universal de bază. ”Sperăm că acest venit minim va oferi oamenilor sentimentul securităţii financiare şi oportunitatea să-şi planifice vieţile”, spune Marjukka Turunen at Kela, agenţia de asigurări sociale a Finlandei, care derulează experimentul.

 

Citește mai mult pe gandul.info

20.01.2017

Un român a inventat portofelul inteligent care nu poate fi furat

Un român a inventat portofelul inteligent care nu poate fi furat

Să rămâi fără portofel, fie el furat sau pierdut, reprezintă o problemă destul de mare, nu neapărat prin prisma pierderii banilor, ci mai ales a actelor pe care le ai în el, potrivit start-up.ro.

Românul Viorel Crețu a reușit să strângă 22.000 de dolari pe Kickstarter în cadrul unei campanii pentru un portofel inteligent, dotat cu dispozitiv de urmărire împotriva hoților.

Portofelul Wallor are două componente – Wallor Cash Holder și Wallor Card Holder, practic, și pentru bani obișnuiți și pentru carduri bancare.

Cu ajutorul tehnologiei RFID, Wallor e înconjurat practic de o cușcă virtuală prin care cardurile sunt protejate de hackeri care pot extrage date de pe ele sau de scannere mobile. De asemenea, cu ajutorul senzorilor GPS, ești avertizat atunci când portofelul se mișcă din buzunarul sau geanta ta, în caz că a fost furat sau a căzut pe jos.

În plus, Wallor va crea și un sistem prin care vei putea să vezi unde e portofelul tău în timp real, din orice colț al planetei.

 

Citește mai mult pe digi24.ro

20.01.2017

Interpreta hitului mondial Lambada, găsită moartă carbonizată

Interpreta hitului mondial Lambada, găsită moartă carbonizată

Cântăreața braziliană Loalwa Braz Vieira, interpreta hitului mondial Lambada, a fost găsită moartă carbonizată în mașina sa, joi, la Saquerema, pe litoralul regiunii Rio de Janeiro, s-a aflat din surse din cadrul poliției.

“Da, pot confirma acest lucru”, a declarat pentru AFP un polițist de la comisariatului local, referitor la moartea artistei, fără a oferi detalii suplimentare imediat.

Potrivit presei locale, corpul cântăreței a fost găsit carbonizat în interiorul vehiculului său, nu departe de domiciliul acesteia, în noaptea de miercuri spre joi.

Prezența a doi bărbați înarmați a fost semnalată în apropiere de locuința cântăreței în timpul nopții, potrivit site-ului de știri G1, care citează ”informații preliminare” ale Poliției militare locale. Dar este încă prematur să se stabilească o legătură formală cu decesul, potrivit anchetatorilor citați de G1.

 

Citește mai mult pe agerpres.ro

Ad

20.01.2017

Italia: Cel puţin 30 de morţi în urma unei avalanşe care a lovit un hotel

Italia Cel puţin 30 de morţi în urma unei avalanşe care a lovit un hotel

Numeroase persoane aflate în vacanţă, la schi, într-o staţiune din centrul Italiei, şi-ar fi pierdut viaţa după ce o avalanşă a lovit hotelul Rigopiano din Farindola, a anunţat joi presa italiană citată de AFP şi Reuters.

“Sunt numeroşi morţi”, a declarat Antonio Crocetta, şeful unei echipe de salvare care a intervenit în noaptea de miercuri spre joi, citat de presa italiană. Conform şefului protecţiei civile, Fabrizio Curcio, în hotelul aflat în apropiere de Farindola, în regiunea Abruzzes, se aflau aproximativ 30 de persoane. Hotelul de 4 stele avea o capacitate de 43 de camere.

“Aproximativ 30 de persoane, atât turişti cât şi angajaţi ai hotelului Rigopiano din Farindola, nu au fost găsite”, a precizat Fabrizio Curcio.

Două persoane au fost găsite şi salvate de sub zăpadă, dintre care una se afla în stare de hipotermie, conform agenţiei italiene Agi. Doi bărbaţi, care se aflau în afara hotelului în momentul în care a lovit avalanşa, au dat alarma. “Sunt în viaţă pentru că m-am dus să iau ceva din maşină”, a mărturisit unul dintre ei, Giampiero Parete, conform publicaţiei Repubblica.

 

Citește mai mult pe jurnalul.ro

20.01.2017

Animalele de la Circul Globus ar putea ajunge în Africa de Sud

Animalele de la Circul Globus ar putea ajunge în Africa de Sud

Primăria Capitalei îşi propune să semneze un parteneriat cu asociaţia Vier Pfoten pentru a reloca animalele sălbatice care participă acum la spectacolele Circului Globus, multe dintre acestea urmând să fie duse în Africa de Sud.

“Planul este ca în momentul în care o să existe o hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind interzicerea animalelor sălbatice în circ, vom sprijini Circul şi Primăria pentru relocarea animalelor care nu vor mai fi folosite. Dacă municipalitatea va avea bani pentru a acoperi costurile relocării ar fi foarte bine, dacă nu, atunci se va face pe banii asociaţiei Vier Pfoten. Aceste animale vor ajunge în nişte rezervaţii, sau sanctuare, unde condiţiile de deţinere să fie cât mai aproape de necesităţile fiecărei specii şi fiecărui exemplar, unde vor trăi până la sfârşitul natural. Majoritatea rezervaţiilor sunt peste hotare, singura de la noi din ţară este cea de urşi, de la Zărneşti. Felinele mari, de exemplu, leii, tigrii, vor fi duşi probabil în Africa, la sanctuarul nostru din Africa de Sud, Lionsrock”, a declarat pentru MEDIAFAX Kuki Bărbuceanu, coordornator de proiecte la Vier Pfoten.

 

Citește mai mult pe gandul.info

20.01.2017

CIA a publicat online informații desecretizate despre OZN-uri și experimente psihice

CIA a publicat online informații desecretizate despre OZN-uri și experimente psihice

Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) a publicat online miercuri după-amiază aproximativ 13 milioane de documente desecretizate. Este pentru prima dată când agenţia americană publică online asemenea documente, după lansarea unui proces în acest sens de către un ONG. Printre documente se numără inclusiv rapoarte ale unor experimente psihice sau extrasenzoriale, precum şi date despre observarea unor OZN-uri, relatează BBC, citată de News.ro.

Întreaga arhivă este formată din aproximativ 800.000 de fişiere, care conţin împreună 13 milioane de pagini.

De asemenea, printre aceste documente se numără rapoarte întocmite de Henry Kissinger, care a servit ca secretar de stat sub doi preşedinţi americani, Richard Nixon şi Gerald Ford.

Alte sute de mii de pagini sunt dedicate unor analize ale serviciilor de informaţii, precum şi mai multor cercetări ştiinţifice de importanţă pentru CIA.

 

Citește mai mult pe digi24.ro

20.01.2017

Tarifele de rovinietă se schimbă din nou. Cât vor plăti şoferii începând cu 20 ianuarie

Tarifele de rovinietă se schimbă din nou. Cât vor plăti şoferii începând cu 20 ianuarie

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a informat utilizatorii reţelei de drumuri naţionale că începând cu data de 20 ianuarie 2017 ora 00.00 vor intra în vigoare noile valori ale tarifului de utilizare – rovinieta.

Astfel, tarifele, stabilite în funcţie de tipul de vehicul şi durata de utilizare a infrastructurii rutiere, au rămas neschimbate pentru autoturisme: 3 euro pe 7 zile, 7 euro pe 30 de zile, 13 euro pentru 90 de zile, respectiv 28 de euro pentru 12 luni.

Pentru vehiculele de transport marfă cu Masa Totală Maximă Autorizată (MTMA) mai mică de 3,5 tone, noile tarife de rovinietă sunt: 6 euro pe 7 zile, 16 euro pe 30 de zile, 36 de euro pentru 90 de zile, respectiv 96 de euro pentru 12 luni.

Pentru vehiculele de transport marfă cu MTMA cuprinsă între 3,5 şi 7,5 tone, noile tarife de rovinietă sunt: 4 euro pentru o zi, 16 euro pe 7 zile, 32 de euro pe 30 de zile, 92 de euro pentru 90 de zile, respectiv 320 de euro pentru 12 luni.

 

Citește mai mult pe libertatea.ro

Ad

13.01.2017

5 destinaţii turistice incredibile în viziunea The Telegraph. Un oraş din România se află pe listă

5 destinaţii turistice incredibile în viziunea The Telegraph. Un oraş din România se află pe listă

Site-ul birtanic The Telegraph a întocmit o listă cu destinaţii inedite, care ar trebui să le trezească engleziilor interesul pentru călătorii. Printre locaţii se află şi un oraş românesc, dar nu unul „tradiţional turistic“.

  1. New Orleans, Louisiana, Statele Unite

New Orleans este cunoscut ca unul din cele mai pline de personalitate oraşe americane. Aici s-a născut jazzul şi tot aici magia Voodoo este încă prezentă pe străzi. Acest oraş este un mix unic de cultură americană, franceză şi africană.

  1. Pula, Croaţia

O destinaţie mai puţin cunoscută, oraşul Pula este „un loc unde poţi să te înconjori de istorie, atât în timpul zilei cât şi în timpul nopţii“.

  1. Girona, Spania

O adevărată Barcelona în miniatură, Girona este destinaţia perfectă pentru pasionaţii de cultură spaniolă, care vor o vacanţă liniştită, departe de turişti.

  1. Fort Lauderdale, Florida, Statle Unite

Cunocut ca „Veneţia Americii“, Fort Lauderdale este o staţiune cosmopolită şi şic, plină de Spa-uri de lux şi locaţii perfecte pentru shopping.

 

Citește mai mult pe mediafax.ro