Acum citesti:
Grecia scăpată de faliment de Uniunea Europeană
Intreg articolul 2 minute de lectura

Grecia scăpată de faliment de Uniunea Europeană

Miniștrii de finanțe ai statelor europene și creditorii internaționali ai Greciei au ajuns la un acord astfel că țara va primi un împrumut de circa 8,5 miliarde de euro (9,5 miliarde de dolari) pentru a-și plăti facturile și a evita în acest fel falimentul, scrie Reuters.

Președintele miniștrilor de finanțe din zona euro, Jeroen Dijsselbloem, a declarat că mărimea plăților către Atena va fi discutată în timpul unor întâlniri următoare, dar liderii europeni au stabilit că Grecia a impus toate reformele solicitate.

„Sunt convins că vom ajunge la o înțelegere privind plata următoarei tranșe”, a declarat ministrul german de finanțe Wolfgang Schaeuble când a sosit la reuniunea miniștrilor din Luxemburg.

Pentru a evita intrarea în insolvență în iulie, când ajung la scadență unele datorii externe, Grecia ar fi avut nevoie urgentă doar de șapte miliarde de euro. Oficialii urmau să discute inițial un ămprumut de între 7,4 și 8 miliarde de euro, dar după discuțiile de joi dimineața au convenit asupra unei sume de 8,5 miliarde, despre care au spus că ar oferi bani pentru scadența datoriei și un tampon de numerar suplimentar.

Citește mai mult pe libertatea.ro

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.