Acum citesti:
Președintele Iohannis susține extinderea pe termen lung a cooperării economice dintre România și Germania
Intreg articolul 1 minute de lectura

Președintele Iohannis susține extinderea pe termen lung a cooperării economice dintre România și Germania

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit joi, la Palatul Cotroceni, cu o delegație a Comitetului German pentru Relații Economice din Europa de Est, condusă de dr. Wolfgang Buchele.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, vizita este ocazionată de dorința de a continua și intensifica dialogul privind cooperarea economică bilaterală.

În debutul întrevederii, șeful statului a felicitat Comitetul pentru activitatea sa și pentru contribuția la dezvoltarea relațiilor bilaterale de comerț și investiții între România și Germania.

„Președintele României a reiterat interesul pe termen lung față de extinderea cooperării economice dintre România și Germania, apreciind dinamica foarte bună a relațiilor comerciale româno-germane, nu doar în domenii consacrate, precum industria auto, sectorul IT&C sau industria de apărare, ci și în domenii al căror potențial încă nu a fost atins, precum sectorul energiei și al industriei agroalimentare”, se arată în comunicat.

Președinția precizează că, în ultimii cinci ani, relațiile comerciale româno-germane au înregistrat un ritm de creștere de circa 11% anual, schimburile economice depășind 26 de miliarde de euro.

Citește mai mult pe agerpres.ro

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.