Acum citesti:
Fără tarife de roaming. Cât vei plăti pentru consumul de date
Intreg articolul 2 minute de lectura

Fără tarife de roaming. Cât vei plăti pentru consumul de date

Tarifele de roaming au fost eliminate, oficial, de ieri, 15 iunie, în statele membre UE, dar şi în Norvegia, Islanda şi Liechtenstein (SEE). Cu toate acestea, operatorii de telefonie pot impune limite ale consumului de date.

De ieri, datele (internetul mobil – MB/GB) consumate în roaming în statele membre UE, dar şi în Norvegia, Islanda şi Liechtenstein (SEE) se scad din resursele naţionale incluse în abonamente sau extraoptiuni, potrivit mecanismului „Roam like at home”, iar după epuizarea acestora consumul va fi tarifat la fel că în România, informează Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Totuşi, furnizorii au posibilitatea de a defini limite minime ale unei utilizări rezonabile a serviciilor de date, care pot fi mai mari sau mai mici decât traficul naţional inclus în abonament/(extra)opţiune, depinzând de preţul acestuia. Limita rămâne neschimbată indiferent de consumul de date realizat la nivel naţional înainte de intrarea în roaming.

În cazul în care furnizorii nu stabilesc o limita de utilizare rezonabilă a datelor în roaming în UE/SEE, datele consumate în roaming în UE/SEE se tarifează identic celor consumate în România.

Citește mai mult pe adevarul.ro

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.