5.1 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Un evreu născut în România a contribuit la dezvoltarea sistemului de apă din Israel

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Un evreu născut în actuala localitate sălăjeană Aluniș, Shmuel Klein, a contribuit decisiv la dezvoltarea sistemului de apă din Israel, după ce a lucrat peste 41 de ani în actuala autoritate a apei din această țară, dintre care aproape 25 în funcția de adjunct al directorului general, relatează agerpres.ro.
Shmuel Klein s-a născut în 1947, iar în 1969 s-a mutat cu familia în Israel, dar a revenit imediat în România, pentru a-și încheia studiile la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, Facultatea de Geografie fizică, și a plecat din nou în Israel, în 1971.
”După ce am revenit în Israel, m-am înrolat în armată, unde, ca urmare a vârstei, am făcut 9 luni din cei trei ani. În 1972 m-am liberat și apoi, la 25 de ani, m-am angajat ca funcționar începător la Comisariatul (Direcția) apelor. Încet-încet am înaintat în carieră. După cinci ani am fost ales în Comitetul salariaților, iar apoi președinte al comitetului. Am mai ocupat câteva posturi, iar în 1990, adjunctul directorului general a renunțat la funcție și mi s-a oferit mie postul”, a declarat, pentru AGERPRES, Shmuel Klein.
Citește mai multe pe agerpres.ro

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect