Acum citesti:
Scandalul alimentelor. Doar 3 din 21 de produse testate respectă rețeta originală
Intreg articolul 2 minute de lectura

Scandalul alimentelor. Doar 3 din 21 de produse testate respectă rețeta originală

După efectuarea mai multor teste riguroase, Cehia devine apărătorul consumatorilor din Europa Centrală şi de Est şi reclamă, din nou, la Uniunea Europeană calitatea inferioară şi diferenţele mari între produsele alimentare şi nealimentare vândute pe această piaţă faţă de aceleaşi produse vândute pe piaţa vestică. Din cele mai noi analize reiese că din 21 de probe luate din produse identice, vândute pe pieţe diferite, doar la 3 ingredientele au aceeaşi calitate şi aceeași reţetă. Desfacerea acestora s-a făcut în aceleaşi hipermarketuri ca şi în România.

Oficialii Uniunii Europene sunt supuşi la presiuni mari din partea autorităţilor cehe, în ceea ce priveşte scandalul alimentelor cu dublu standard. Testele de ultimă oră au relevat, fară putinţă de tăgadă, titrează Reuters, diferenţe majore în ceea ce priveşte calitatea ingredientelor pe care multinaţionalele le utilizează în produsele alimentare vândute în Cehia şi cele din statele vest europene.

Reacţia românească: las’ că poate trece

Oficialii români au reacţionat placid, fără convingere şi doar presa a reuşit să aducă în discuţie, la început timid, subiectul dublului standard alimentar. „Vă rog să-mi acordaţi timpul necesar pentru a mă convinge dacă este aşa cum se spune (…) Aştept să iau informaţii de la unităţile din România şi atunci discutăm”, aprecia, la acea dată, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Citește mai mult pe evz.ro

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.