Acum citesti:
Noua lege RCA a intrat în vigoare. Cele mai importante schimbări pe care le aduce
Intreg articolul 1 minute de lectura

Noua lege RCA a intrat în vigoare. Cele mai importante schimbări pe care le aduce

Noua lege RCA vine cu poliţe mai scumpe pentru şoferii imprudenţi, despăgubiri mai rapide, dar şi cu obligaţia ca şoferii să predea la poliţie plăcuţele de înmatriculare dacă nu mai prelungesc contractul de asigurare.

Noua lege RCA a intrat în vigoare în data de 12 iulie. Cetăţenii sau firmele care nu încheie contracte RCA pentru maşinile pe care le au riscă amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei. Specialiştii spun că prin această lege Autoritatea de Supraveghere a decis să protejeze cu adevărat consumatorul.

Noua lege RCA îi obligă pe asigurători să îi anunţe din timp pe clienţi când le expiră poliţa de asigurare. Atât asigurătorii, cât şi intermediarii de asigurări trebuie să le dea şoferilor posibilitatea de reînnoire a contractului cu 30 de zile înainte de încetarea acestuia.

Legea îi obligă însă pe cei care nu vor să îşi mai prelungească, din diverse motive, contractul de asigurare să predea plăcuţele de înmatriculare la Poliţie. Cei care nu le depun riscă o amendă ce poate ajunge până la 500.000 de lei.

Citește mai mult pe adevarul.ro

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.