15.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Locuitorii din Nagasaki au comemorat 72 de ani de la atacul nuclear

Cele mai citite

Nagasaki a comemorat miercuri atacul nuclear care a lovit orașul din sud-vestul Japoniei în urmă cu 72 de ani, o ceremonie marcată de un apel vibrant al primarului la semnarea unui recent tratat al Națiunilor Unite de interzicere a armelor atomice, relatează AFP, citat de Agerpres.
„Nici măcar nu ați participat la negocieri”, a spus edilul orașului, Tomohisa Taue, adresându-se guvernului în „declarația sa de pace” anuală, rostită în japoneză dar tradusă în mai multe limbi. „Este ceva dificil de înțeles pentru cei care trăiesc în regiunile afectate de bombardamente nucleare”, a adăugat el.
„În calitate de singură țară care a suferit ravagiile unor astfel de arme”, a insistat primarul, „vă cer să faceți tot ce vă stă în putere pentru a participa cât mai curând la aceste negocieri și a revizui politica de apărare care depinde de o umbrelă nucleară”, cea a Washingtonului, care s-a angajat să-și protejeze aliatul japonez pe principiul disuasiunii.
Citește mai multe pe Agerpres.ro

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect