Acum citesti:
Orașele europene care au declarat război turiștilor
Intreg articolul 2 minute de lectura

Orașele europene care au declarat război turiștilor

După ce Barcelona și Veneția au anunțat măsuri drastice pentru a reduce numărul turiștilor, și alte orașe europene se alătură și organizează marșuri de protest. Turismul a dus la creșterea chiriilor și prețurilor apartamentelor, în special în centrul orașelor, iar localnicii spun că au fost împinși spre periferii. Însă măsurile ar putea avea efecte negative mai mari, relatează The Guardian.

În San Sebastian, în Roma și Dubrovnik, localnicii au protestat față de turiștii care vin aici în city-break-uri sau în croaziere. În Spania, anul trecut numărul turiștilor a stabilit un nou record: 75,6 milioane. În Barcelona, există o fobie față de turiști încă de ani de zile, care a crescut pe măsură ce chiriile apartamentelor au crescut substanțial, odată cu apariția locuințelor închiriate prin Airbnb. Proteste au existat și în Mallorca sau San Sebastian, unde un marș anti-turism va fi organizat pe 17 august, pentru a coincide cu Semana Grande, unul dintre cele mai importante festivaluri basce.

Demonstrații au avut loc și în alte orașe. Luna trecută, Veneția, unde ajung peste 20 de milioane de turiști anual, dar unde locuiesc doar 55.000 de persoane, peste 2.000 de localnici au mărșăluit pe străzile orașului, supărați de impactul negativ al turismului: chirii mari și poluare. Primarul orașului a declarat că intenționează să interzică apariția unor noi locuri de cazare pentru turiști, o măsură similară cu cea luată de autoritățile din Barcelona, care nu mai oferă autorizații pentru cazările noi ale Airbnb.

Citește mai mult pe digi24.ro

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.