Acum citesti:
Guvernul a prelungit până în 2019 decontarea abonamentelor elevilor care fac naveta pentru a ajunge la școală
Intreg articolul 1 minute de lectura

Guvernul a prelungit până în 2019 decontarea abonamentelor elevilor care fac naveta pentru a ajunge la școală

Guvernul a prelungit până în 2019 gratuitatea abonamentelor elevilor care sunt nevoiți să facă naveta pentru a ajunge la școală pe distanțe de până la 50 de kilometri. Tarifele maximale aplicate în anul școlar 2016-2017 de transportatorii rutieri pentru stabilirea prețurilor abonamentelor de care pot beneficia elevii care fac naveta vor fi menținute și în următorii doi ani școlari, respectiv până la 1 septembrie 2019, potrivit deciziei luate joi de Guvern.

Executivul precizează că, potrivit legislației în vigoare, elevii care sunt nevoiți să facă naveta pentru a ajunge la școală pe distanțe de până la 50 de kilometri pot beneficia de decontarea integrală a abonamentelor lor de transport rutier.

Transportatorii au obligativitatea să respecte  tarife maxime la stabilirea prețurilor acestor abonamente stabilite prin  Hotărârea Guvernului nr. 863/2016, însă tarifele au fost valabile până la 1 septembrie 2017. Prin actul normativ adoptat astăzi, aceleași tarife maximale se vor aplica până la 1 septembrie 2019.

Citește mai mult pe libertatea.ro

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.