Acum citesti:
USR a depus legea anti-pensii speciale
Intreg articolul 2 minute de lectura

USR a depus legea anti-pensii speciale

USR a depus un proiect de lege prin care vrea să anuleze pensiile speciale pentru şapte categorii profesionale, singurii care ar urma să mai beneficieze de astfel de venituri fiind militarii şi magistraţii, care ar urma să primească lunar o sumă plafonată la nivelul salariului brut lunar din ultima lună de activitate. Miza este „moralitatea” statului român, argumentează iniţiativa Claudiu Năsui, iniţiatorul proiectului.

„România a tolerat şi tolerează un sistem de pensii cu două viteze. Cu toţi contribuim după aceleaşi reguli, dar nu primim pensii după aceleaşi reguli. USR pune pe tapet problema pensiilor speciale, noi suntem contra lor, nu este adevărat că nu avem ce face. Trebuie ca statul român să fie imparţial”, a declarat Claudiu Năsui.

Acesta a explicat şi de ce prin proiect se păstrează pensiile speciale pentru militari şi magistraţi: în primul caz este vorba despre o regulă a NATO, iar în al doilea despre o recomandare a Comisiei de la Veneţia.

Proiectul prevede ca în cazul acestor două categorii pensia nu poate fi mai mare decât solda sau salariul brut lunar din ultima luna de activitate înainte de data pensionării, actualizat la zi cu rata inflaţiei şi creşterile salariale/majorările soldei de grad şi funcţie ale militarilor/magistraţilor.

Citește mai mult pe gandul.info

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.