Acum citesti:
Prinţul Charles face apel la mobilizare împotriva poluării oceanelor
Intreg articolul 1 minute de lectura

Prinţul Charles face apel la mobilizare împotriva poluării oceanelor

Prinţul Charles a declarat joi că sunt necesare „acţiuni decisive” pentru a asigura supravieţuirea oceanelor, în special împotriva poluării cu plastic, în cadrul unei Conferinţe internaţionale privind guvernanţa oceanelor organizată de Uniunea Europeană la Malta, relatează AFP.

„Suntem foarte aproape să ajungem în punctul în care, indiferent ce peşte de mare mâncăm, acesta va conţine plastic”, a declarat moştenitorul tronului britanic în faţa responsabililor politici şi protagoniştilor din acest domeniu. Circa 8 milioane de tone de plastic ajung în ocean în fiecare an, a reamintit prinţul de Wales, potrivit căruia soluţia depinde de implementarea economiei circulare ce permite limitarea risipei şi a poluării.

„Confruntaţi cu astfel de efecte dăunătoare (…) este crucial să realizăm tranziţia către economia circulară”, a subliniat el, explicând că acest lucru ar permite ca „plasticul şi multe alte substanţe să fie recuperate, reciclate şi reutilizate, în loc să fie fabricate, utilizate şi apoi aruncate”.

Citește mai mult pe jurnalul.ro

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.