Acum citesti:
De ce a crescut de zece ori numărul copiilor obezi în ultimii 40 de ani
Intreg articolul 2 minute de lectura

De ce a crescut de zece ori numărul copiilor obezi în ultimii 40 de ani

Situaţie alarmantă la nivel mondial în privinţa copiilor, care suferă tot mai mult de exces ponderal. Obezitatea, fenomen care afectează mai mult băieţii decât fetele, îi afectează şi pe copiii români.

Concret, la nivel mondial, numărul copiilor obezi a crescut de zece ori în ultimii 40 de ani. „Concret, în lume există 124 de milioane de copii care suferă de probleme de greutate, la baza acestor probleme situându-se politicile din industria alimentară care au ca efect costuri ridicate ale alimentelor nutritive, inaccesibile familiilor şi comunităţilor sărace”, arată Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

În opinia medicului Corina Zugravu, specialist în alimentaţie publică, nu doar industria alimentară trebuie învinuită pentru explozia de cazuri semnalate de medici.

Efectul în lanţ

„Este o creştere alarmantă şi în rural şi în urban, dar nu putem arunca vina doar pe industria alimentară. Copilul nu-şi alege singur mâncarea, ci părinţii fac acest lucru. Din punctul meu de vedere, la baza fenomenului stă o combinaţie de factori”, a explicat, pentrU „Adevărul”, Corina Zugravu.

În primul rând, este vorba de lipsa de mişcare, tendinţă împrumutată şi din celelalte ţări dezvoltate. „Comparativ cu anii trecuţi, micuţii nu mai fac mişcare. Studiile arată că mai mult de două ore petrecute în faţa unui ecran duc la creşterea în greutate”, spune medicul.

Citește mai mult pe adevarul.ro

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.