Acum citesti:
Washington Post, acuzat că a răspândit ştiri false despre ameninţarea Rusiei. Cum a răspuns publicaţia
Intreg articolul 1 minute de lectura

Washington Post, acuzat că a răspândit ştiri false despre ameninţarea Rusiei. Cum a răspuns publicaţia

Cotidianul american The Washington Post a diseminat ştiri false referitoare la presupusa ameninţare reprezentată de Rusia la adresa Statelor Unite, însă aceste materiale senzaţionaliste, deşi false, au adus venituri publicaţiei prin traficul generat, scrie site-ul The Intercept.

În ultimele şase săptămâni, Washington Post a publicat două ştiri de succes despre presupusele ingerinţe ale Rusiei în treburile interne ale Statelor Unite, însă cotidianul a fost ulterior nevoit să admită că afirmaţiile cheie din aceste articole au la bază informaţii false, scrie The Intercept.

Prima ştire se referea la presupusa implicare a Rusiei în răspândirea de ştiri false, în timp ce al doilea vorbea despre cum reţeaua de electricitate a Statelor Unite ar fi fost vizată de un atac cibernetic efectuat de hackeri ruşi. În ambele cazuri, articolele, cu un pronunţat caracter senzaţionalist, au fost promovate agresiv pe site-ul cotidianului şi pe reţele sociale, astfel aducând venituri consistente publicaţiei prin traficul generat.

 

Citește mai mult pe gandul.info

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.