Acum citesti:
Les Films de Cannes à Bucarest ajunge și la Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Les Films de Cannes à Bucarest ajunge și la Sibiu

Les Films de Cannes à Bucarest, festivalul care aduce din 2010 în România cele mai importante filme arthouse ale anului și pe cei mai reputați cineaști, va avea loc anul acesta între 13 și 22 octombrie și ajunge pentru prima dată și la Sibiu. Evenimentul se va desfășura în patru locații din Bucuresti – Cinema PRO, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului Român și Cinemateca Eforie și în șapte orașe din țară, urmând a avea loc ediții regionale în: Timișoara, Iași, Cluj, Brașov, Sibiu, Arad și Suceava, anunță Cinemagia.

Comedia nonconformistă a lui Ruben Östlund, The Square, care a luat Palme d’Or-ul anul acesta va fi proiectată în deschiderea festivalului, în premieră absolută în România, în București dar și în toate orașele care vor găzdui ediții regionale.

„Pentru mine este o formă de a sparge barierele dublului-standard. Suntem afectați de spiritul de turmă și devenim speriați când lucrurile scapă de sub control. Trebuie să ni se reamintească permanent: ‘Eu sunt cel care trebuie să ia atitudine!’. Iar asta este este simplu de făcut.” – declară Ruben Östlund anul acesta, imediat după câștigarea Palme d’Or.

O ediție specială a Les Films de Cannes va avea loc în parteneriat cu festivalul ASTRA Film Sibiu.

Între 16 și 22 octombrie, cele două festivaluri urmează să proiecteze o selecție comună de documentare din cele proiectate anul acesta în premieră la Cannes, concomitent în Sibiu și Bucuresti, sub titulatura de Les Films de Cannes @Astra Film Sibiu.

În restul țării, Les films de Cannes va fi organizat între 13 și 19 octombrie la Brașov (la Cinema One), între 13 și 15 octombrie la Cluj (cinema Victoria), între 20 – 22 octombrie la Timișoara (Filarmonica Banatul), Arad (Cinema ARTA) și Iași (Ateneul din Iași) și 10 – 12 noiembrie la Suceava (Cinema Modern).

Sursa: cinemagia.ro

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.