4.1 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Tulburările de somn se tratează la Clinica NewMedics

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Clinica NewMedics, înființată recent și la Sibiu, vine cu ceva nou pe piața medicală sibiană – soluții pentru cei care suferă de tulburări ale somnului. În plus, clinica oferă servicii și în pneumologie, medicină internă și cardiologie, putând trata o parte din pacienți gratuit, în baza contractului încheiat cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Sibiu.

Fondatorul clinicii, dr. Irvin Chira, spune că și-a dorit ca prin lanțul de clinici NewMedics deschise în România să implementeze standardele germane în domeniul somnologiei și ventilației noninvazive. Consideră că persoanele care au un somn neodihnitor, care sforăie sau au pauze de respirație în timpul somnului, ar trebui să solicite cât mai repede sprijin medical, pentru a nu se ajunge la complicații.

De curând, şi la Sibiu a fost deschisă Clinica NewMedics, pe care ați fondat-o până în prezent în 3 orașe din România. De unde a pornit ideea înființării acestei clinici?

Tulburările somnului au o prevalență crescută și devin importante prin consecințele lor negative medicale și sociale.

Prima Clinică NewMedics a fost fondată în anul 2004, în condițiile în care această problemă era puțin abordată în aceea perioadă în România .

În cazul tulburărilor de somn și, în special, în cazul sindromului de apnee în somn, vorbim de o prevalență de 4-10% din populație, de unde a apărut și necesitatea înființării de noi clinici. În prezent, sunt patru clinici la București, Brașov, Oradea, Sibiu, iar una în curs de finalizare. Clinicile își propun abordarea multidisciplinară a pacientului cu tulburări respiratorii în somn privind diagnosticarea și tratamentul acestora și vin în sprijinul pacienților cu diverse alte cauze de insuficiență respiratorie, ce necesită susținere respiratorie.

Ce anume din experiența pe care ați dobândit-o în practica medicală din Germania ați transferat către Clinica pe care ați înființat-o în România?

Lucrez în acest domeniu din anul 1989 și încerc să implementez standardele Europene (Germane) pentru somnologie și de ventilație noninvazivă. Am încercat astfel, prin cursurile de pregătire pe care le-am organizat de-a lungul anilor și la care au fost invitate personalități din Germania cu care colaborez, să ajutăm medici interesați în primii pași în această specialitate.

Ce servicii oferă NewMedics pentru sibieni?

Sindromul de apnee în somn de tip obstructiv se caracterizează prin multiple consecințe secundare lipsei de oxigenare a organismului și fragmentării somnului. Practic, toate specialitățile medicale se pot întâlni cu acest tip de pacienți. De aceea, pentru sibieni oferim servicii de specialitate în pneumologie, boli interne, cardiologie , neurologie, psihiatrie, nutriție și diabetologie, multe fiind decontate de CJAS.

Care sunt categoriile de pacienți cărora vă adresați?

Tuturor persoanelor cu un somn neodihnitor, care sforăie, au pauze în respirație în timpul somnului sau care se confruntă deja cu consecințele sindromului de apnee în somn: hipertensiune arterială, diabet zaharat de tip II, insuficiență respiratorie, nicturie pe parcursul nopții sau au adormit la volan. Nu trebuie uitate persoanele cu activități obositoare și monotone, precum șoferii profesioniști, care, nediagnosticați și tratați, pot adormi la volan și deveni un pericol nu doar pentru ei, ci și pentru ceilalți participanți la trafic. Trebuie să subliniez următorul aspect: cu cât boala este diagnosticată mai devreme, în absența complicațiilor, cu atât tratamentul este mai ușor.

Practic, această problemă a tulburărilor de somn afectează un procent tot mai mare de oameni. Credeți că sunt eficiente pentru ei soluțiile medicale propuse?

Știți cum se spune: „nu există boli, ci bolnavi”, iar soluțiile medicale se adresează majorității cazurilor cunoscute. Prin diagnosticarea și tratatrea tulburărilor de somn încercăm să tratăm cauza bolilor și să limităm efectele negative, scopul final fiind îmbunătățirea calității vieții pacienților .

Cu ce tip de medici colaborați?

Avem în clinică specialiști în pneumologie, boli interne, cardiologie, neurologie, psihiatrie, nutriție și diabetologie, dar colaborăm și cu specialiști ORL și medicina muncii, pentru a asigura pacientului o abordare completă.

Care sunt valorile promovate de Clinica NewMedics?

Progres, act medical de calitate , respectul față de pacient.

Cu ce v-ați dori să asocieze sibienii Clinica NewMedics?

Un centru medical la nivel ridicat, european, cu dotări moderne și cu specialiști care pot trata, printre altele, tulburările de somn. În anumite cazuri, cu tratamentul adecvat, poate oferi pacientului senzația de nou născut.

În calitate de investitor, care credeți că este ingredientul de bază pentru ca brandul dezvoltat să aibă succes?

Educația medicală, la toate nivelurile.

Care este principiul dumneavoastră în viață?

Rămâi în mișcare, chiar dacă te miști uneori și împotriva curentului.

Date de contact:

Str.Zaharia Boiu nr.4, Sibiu

clinica.sb@clinicanewmedics.ro

www.clinicanewmedics.ro

Tel.0369 438 220

  • Pachet promo cardiologie: Consult de specialitate, EKG, ecografiedoppler cardiac, analize de laborator = 150 lei
  • Pachet promo endocrinologie: Consult de specialitate,ecografie tiroidă, analize de laborator = 150 lei
  • Pachet promo somnologie: Consult de specialitate, spirometrie, poligrafie = 350 lei
  • Pachet promo somnologie: Consult de specialitate, spirometrie, polisomnografie = 700 lei
  • Pachet promo somnologie: Consult de specialiate, polisomnografie, titrare CPAP = 700 lei

Gratuit prin CJAS spitalizare de zi; Boli interne, Pneumologie, Neurologie

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Banca Națională a României și-a deschis porțile

În contextul aniversării a 144 de ani de la înființare, Banca Națională a României a organizat cea de-a patra...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect