Acum citesti:
Piața muncii se schimbă și vine cu multe avantaje pentru angajați
Intreg articolul 5 minute de lectura

Piața muncii se schimbă și vine cu multe avantaje pentru angajați

 

Stefanini TgM 011 (A02_3938)
Stefanini TgM 024 (B00_6001)
Stefanini TgM 031 (B00_6006)
Stefanini TgM 079 (B00_6023)

 

În ultimii ani, lucrurile stau din ce în ce mai bine pentru angajați sau viitori angajați. Dacă până la un anumit punct, companiile căutau oameni deja pregătiți pentru postul oferit și cu un set de cunoștințe la purtător, regulile se schimbă. Multe firme caută acum colegi cu puțină experiență sau chiar la inceput de drum, dar oferă, în schimb, perioade de pregătire pentru pozițiile deschise și multe alte tipuri de cursuri și traininguri. Cum fiecare companie are propriul mod de a lucra, propriile sisteme, propriile proceduri, este un demers natural, care îi ajută mai ales pe cei care se află la început de carieră. Pe lângă pregătire, sunt importante și beneficiile oferite, precum zile mai multe de concediu plătit, parteneriate cu săli de fitness sau grădinițe, facilități la locul de muncă.

Investiția în educația angajaților este oricum benefică pentru ambele părți, din moment ce și compania își dorește angajati capabili, care au cunoștințe vaste și diverse, cu perspective largi, dar și angajatul acumulează informații noi, care îl ajută atât pe plan profesional, ca să își finalizeze cu mai multă ușurință și eficiență sarcinele de la job, dar și pe plan personal.

Balanța înclină către angajați și la Stefanini, compania braziliană cu 30 de ani de experiență în livrarea de servicii IT la nivel internațional, care se regăsește și în Sibiu. Compania este prezentă în 39 de țări, prin cele 88 de birouri din întreaga lume. România este una dintre cele mai importante piețe la nivelul regiunii pentru Stefanini, drept pentru care de aici sunt coordonate și birourile din Polonia și Republica Moldova ale companiei.

Stefanini oferă o multitudine de soluții de învățare și dezvoltare a angajaților. La ei se aplică soluții mixte de educație, în care combină trainingul în clasă cu cel la locul de muncă, cursuri online sau virtuale, facilitate de un trainer, workshop-uri, coaching, mentoring, apprenticeship-uri și internship-uri. Un angajat nou poate beneficia de aproximativ 2 luni întregi de training, atât local, cât și în companiile client din diverse colțuri ale Europei.

De curând, Stefanini oferă tinerilor sibieni cursuri gratuite de limbă germană, care să îi ajute să își perfecționeze cunoștințele și să le ofere astfel o oportunitate sporită de a-și găsi un loc de muncă în cadrul companiei. Dacă ești interesat de domeniile IT, Tehnologie sau Suport Clienți și dorești să te dezvolți în permanență, aceste cursuri sunt perfecte pentru tine. Ele durează 6 săptămâni, câte 6 ore pe zi (există însă flexibilitate a programului), și au loc de luni până vineri, la sediul Stefanini din Sibiu. Înscrierile se realizează trimițând CV-ul la adresa de e-mail jobsro@stefanini.com, iar experiența în domeniu nu este obligatorie.

După finalizarea cursurilor, un job potrivit în care aplici ceea ce ai învățat este acela de Operator Suport Tehnic (IT Helpdesk Technician). Stefanini are în acest moment poziții deschise pentru acest post, care îți poate oferi un start avantajos în carieră, chiar dacă la facultate nu te-ai pregătit pentru acest domeniu. Ce faci mai exact? Oferi suport clienților prin e-mail și telefon în privința problemelor tehnice, precum resetări de parole, probleme de conectivitate la Internet, setări de email și altele. Documentezi problemele pe care le întâlnești zi de zi în sistemul de ticketing și le transmiți la nivel superior atunci când este necesar, ajutând clientul cu toate informațiile necesare. Pentru acest job, ai nevoie de cunoștințe de limba germană și de cunoștințe de limba engleză, dar și de motivație pentru a învăța lucruri noi. Trebuie, de asemenea, să fii pregătit să dobândești abilități noi (tehnice, de comunicare), să îți placă să lucrezi în echipă, să fii flexibil și perseverent în gestionarea unei bune relații de lucru cu clienții și colegii.

Dacă am vorbit despre beneficiile oferite de companii, trebuie să le menționăm aici pe cele oferite de Stefanini, care nu sunt puține la număr. Ca angajat al companiei, te bucuri de un pachet salarial atractiv, semnarea contractului pe perioadă nedeterminată și până la 27 de zile de vacanță plătite pe an. În plus, ai parte de sesiuni de masaj și de o cameră de relaxare cu masă de foosball, ping pong și board games. Iar oportunitățile de educare și dezvoltare pentru angajați se desfășoară continuu, așadar ai parte de training-uri de IT și soft skills livrate de specialiști. Tot aici, ai oportunitatea de a dezvolta o carieră într-un mediu multinațional stabil, alături de o echipă prietenoasă și tânără.

Este unul dintre cele mai potrivite momente să dai startul carierei tale în IT și Tehnologie, domenii în care noi, românii, suntem apreciați pentru performanțele noastre și unde există multiple oportunități. Poți afla mai multe informații despre Stefanini aici și poți urmări ce joburi sunt disponibile aici.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.