Acum citesti:
Oportunități de învățare a unei limbi străine, oferite de compania internațională Stefanini
Intreg articolul 5 minute de lectura

Oportunități de învățare a unei limbi străine, oferite de compania internațională Stefanini

Să știi cel puțin o limbă străină a devenit mai mult decât un avantaj la angajare, este practic o cerință obligatorie pentru tineri, în lumea tot mai globalizată în care trăim. În special acum, când avem programe de work and travel, schimburi de experiență cu elevi din alte țări de la vârste tot mai mici și acces la joburi la distanță sau direct în afara țării. Engleza este deja cunoscută de aproximativ 1,5 miliarde de oameni de pe planetă, la noi se învață încă din grădiniță, astfel că a devenit a doua limbă pentru mulți dintre noi. Pe lângă aceasta, însă, sunt multe alte limbi străine cu circulație mai restrânsă decât engleză, de exemplu limba germană, însă din ce în ce mai căutate,  a căror cunoaștere ne poate aduce multiple avantaje.

Mulți sibieni cunosc deja limba germană, lucru care le aduce avantaje pe piața muncii. Pentru a vă ajuta să vă perfecționați cunoștințele, Stefanini Sibiu organizează cursuri gratuite de germană pentru persoanele selectate de catre companie.

Stefanini este o companie braziliană cu 30 de ani de experiență în livrarea de servicii IT la nivel internațional, care se regăsește și în Sibiu. Compania este prezentă în 39 de țări, prin cele 88 de birouri din întreaga lume. România este una dintre cele mai importante piețe la nivelul regiunii pentru Stefanini, drept pentru care de aici sunt coordonate și birourile din Polonia și Republica Moldova ale companiei.

Cursurile gratuite de germană te ajută să îți perfecționezi cunoștințele și îți oferă astfel o oportunitate de a-ți găsi un loc de muncă în cadrul companiei. Dacă ești interesat de domeniile IT, Tehnologie sau Suport Clienți și dorești să te dezvolți în permanență, aceste cursuri sunt perfecte pentru tine. Ele durează 6 săptămâni, câte 6 ore pe zi (există însă flexibilitate a programului), și au loc de luni până vineri, la sediul Stefanini din Sibiu. Înscrierile pentru selectia participantilor la cursuri se realizează trimițând CV-ul la adresa de e-mail jobsro@stefanini.com.

După finalizarea cursurilor, daca esti selectat sa lucrezi in cadrul companiei Stefanini, un job potrivit în care aplici ceea ce ai învățat este acela de Operator Suport Tehnic (IT Helpdesk Technician). Stefanini are în acest moment poziții deschise pentru acest post, care îți poate oferi un start avantajos în carieră, chiar dacă la facultate nu te-ai pregătit pentru acest domeniu. Ce faci mai exact? Oferi suport clienților prin e-mail și telefon în privința problemelor tehnice, precum resetări de parole, probleme de conectivitate la Internet, setări de email și altele. Documentezi problemele pe care le întâlnești zi de zi în sistemul de ticketing și le transmiți la nivel superior atunci când este necesar. Pentru acest job, ai nevoie de cunoștințe de limba germană și de limba engleză, dar și de motivație pentru a învăța lucruri noi.

Iată 3 beneficii principale care vin la pachet cu înțelegerea unei limbi străine:

1.Studierea limbilor străine te dezvoltă personal și îți poate spori activitatea cerebrală. Un psiholog de la Universitatea din Toronto a descoperit că studenții săi care studiau cel puțin o limbă străină aveau rezultate mai bune decât cei care nu comunicau decât într-o singură limbă. O altă cercetare de la University College London arată că studiul limbilor străine influențează materia cenușie din creier – zona creierului care procesează informații – în același fel în care exercițiile fizice lucrează mușchii. Abilitățile de luare a deciziilor și memoria sunt și ele îmbunătățite.

2.Călătoriile înseamnă mai mult decât fotografii de excepție sau câteva zile petrecute exclusiv la un resort all-inclusive. Dacă știi chiar și la un nivel mediu limba vorbită în locurile în care te duci, experiența ta poate deveni mult mai interesantă. Îți va fi mai ușor să te înțelegi cu localnicii, să treci peste diferențele culturale și vei putea descoperi lucruri și obiceiuri „ascunse”. Simplu spus, ai la dispoziție o linie directă către cultura respectivă. Și să nu uităm de faptul că în interes de serviciu, cunoscătorii unei a doua limbi străine sunt mult mai solicitați pentru călătorii de afaceri.

3.Cariera este una dintre părțile vieții noastre care beneficiază cel mai mult de cunoașterea limbilor străine. Într-o lume unde afacerile se desfășoară de la Sao Paolo la Sibiu, ca în multunaționala Stefanini, angajații lucrează de foarte multe ori cu parteneri ori clienți străini, într-un mediu internațional. O relație bună cu aceștia se construiește și în baza unei comunicări facile, într-o limbă înțeleasă de ambele părți. În plus, angajații se pot diferenția într-o piață competitivă prin limbile cunoscute și pot primi bonusuri în funcție de cunoștințele lor. Germana, franceza și spaniola sunt prin cele mai cerute limbi de pe piață.

Investiția în limbile străine este valoroasă și are doar avantaje pentru cunoscători – pașii tăi spre dezvoltarea în carieră vor fi mult mai ușor de făcut alaturi de Stefanini!

Stefanini TgM 038 (A02_3962)

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.