Acum citesti:
Tarife mai mari pentru comercianții din piețele sibiene
Intreg articolul 2 minute de lectura

Tarife mai mari pentru comercianții din piețele sibiene

Un proiect de hotărâre privind majorarea unora dintre tarifele practicate de societatea SC Piețe SA va fi supus aprobării consilierilor locali în ședința ordinară de joi, 29 iunie.
Este vorba despre creșterea tarifelor pentru ocuparea locurilor publice cu mijloace de transport spre vânzare, precum și a tarifelor de salubritate.
Astfel, pentru bicicletele cu motor, motorete, scutere, motociclete cu sau fără ataș, bicicleteprețurile se vor majora de la 3,5 lei/mijl.de transport/zi la 5 lei/mijl.de transport/ zi; pentru autoturism, autoutilitară, microbus, de la 25 lei/mijl.de transp./zi la 30 de lei/mijl.transp./zi; pentru autoturism cu remorcă, autoutilitară cu remorcă, microbus cu remorcă, de la 30 lei/mijl.transp./zi la 35 de lei/mijl.de transp./zi; camion, de la 30 lei/mijl.de transp.zi la 35 de lei mijl.transp./zi; camion cu remorcă, de la 31 lei/mijl.transp/zi la 35 de lei.
Reprezentanții societății susțin că aceste majorări sunt necesare, întrucât prețurile nu au mai fost modificate din anul 2012, iar între timp au crescut atât tarifele la energie și gaze naturale, cât și la metrul cub de deșeu rezidual colectat.
De asemenea, vor fi majorate tarifele de salubritate, după cum urmează:
tariful de salubrizare pentru spațiile din Piața Obor, de la 2,5 lei/zi la 3 lei/zi;
tariful de salubrizare pentru fiecare teren și spațiu, de la 7 lei/zi la 7,5 lei/zi;
tariful de salubrizare mese, standuri, de la 7,5 lei/zi la 8 lei/zi, precum și
tariful de salubrizare pentru containere pepeni și varză, de la 10 lei/zi la 12 lei/zi.

Restul taxelor rămân nemodificate.
Proiectul de hotărâre poate fi consultat AICI

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.