Acum citesti:
Nicoleta Adam, WITTENSTEIN: Investim în idei și abordări neconvenționale
Intreg articolul 4 minute de lectura

Nicoleta Adam, WITTENSTEIN: Investim în idei și abordări neconvenționale

WITTENSTEIN este o marcă renumită la nivel mondial pentru inovaţie, precizie şi excelenţă în domeniul tehnologiei mecatronice de acţionare. Produsele de tehnologie avansată fabricate aici sunt folosite pentru sistemele sau componentele care trebuie acţionate şi controlate cu precizie maximă, printre acestea regăsindu-se servo reductoare, servo sisteme de acţionare, mini servosisteme, tehnologie medicală, tehnologie inovatoare de acţionare sau sisteme de actuatori rotativi şi liniari. Care sunt perspectivele de dezvoltare ale filialei Wittenstein din Sibiu ne spune Nicoleta Adam, manager resurse umane și financiar.

Ce asigură succesul WITTENSTEIN?

Credem într-o cultură corporativă bazată pe valorile unei firme de familie și construită în jurul încrederii, deschiderii și responsabilității.

Care sunt cele mai importante produse ale firmei?

w4WITTENSTEIN dezvoltă produse personalizate, sisteme și soluții pentru mișcare foarte dinamică cu precizie de poziționare maximă și rețea inteligentă pentru tehnologia mecatronică. Dezvoltăm unelte planetare de înaltă precizie, sisteme complete de antrenare electromecanică, sisteme servo AC precum și motoare.

În ce domenii sunt folosite produsele companiei?

Veți găsi produsele noastre ori de câte ori este nevoie de precizie maximă, poziționare de antrenare și control: în industrie, în oameni, în spațiu și subteran. Produsele noastre acoperă arii diverse de aplicații, inclusiv mașini-unelte, procese logistice, tehnologii de transport și prelucrare, tehnologie medicală, aerospațială și multe altele.

Produsele fabricate de dumneavoastră merg și pe piața românească sau numai la export?

Datorita ariei largi de utilizare a produselor noastre, ele se găsesc atât pe piața internă, cât și pe piața externă. În momentul de față, departamentul de vânzări pentru zona de est a Europei este administrat de către WITTENSTEIN SE-Germania.

Din 10 euro câștigați, susțineți că 1 euro este investit în cercetare. Cum contribuie acest aspect la dezvoltarea companiei?

Investim în idei și abordări neconvenționale. Acestea inspiră toată echipa, iar interacțiunea dintre aceste unități creează o dinamică care deschide noi orizonturi pentru noi. Succesul acestei filozofii este dovedit prin primirea premiului Hermes 2015 pentru dezvoltarea sistemului revoluționar de acționare Galaxie la expoziția comercială din Hanovra din Germania.

Piața forței de muncă se confruntă în prezent cu o criză de angajați. Care este situația la dumneavoastră, ce facilități le oferiți angajaților?

Dorința noastră de a veni cu soluții care au fost anterior imposibile creează provocări fascinante și perspective pe termen lung pentru dezvoltarea personală. Întrebăm frecvent realitățile existente și căutăm căi noi în mediul nostru de lucru. Printre altele, acest lucru se reflectă în programul nostru de lucru flexibil, un pachet de măsuri de promovare a sănătății.

Cât de eficient este sistemul dual de calificare a viitorilor angajați?

În prezent, suntem la începutul sistemului de calificare duală și avem acum primii tineri calificați din compania noastră. Este calea corecta si bună de calificare și trebuie să ne concentrăm asupra acestui lucru. Avem nevoie de mai multe investiții în cadrele didactice, infrastructură (echipamente tehnice) pentru a aduce sistemul la un nivel mai înalt. Suntem însă fericiți să participăm la acest lucru.

În calitate de manager de resurse umane, ce instrumente de recrutare folosiți?

În prezent apelăm la instrumente media de recrutare (site-uri de recrutare, presă locală) precum și colaborări cu firme de recrutare/ relocare.

Aveți posturi pentru care găsiți greu angajați?

Posturile care necesită o calificare / cunoștințe de specialitate necesită o perioadă mai îndelungată de recrutare.

Ce calități apreciați cel mai mult la un candidat?

Aici punem accent pe valorile firmei și apreciem: onestitatea, deschiderea , atitudinea deschisă spre învățare. În acest moment căutăm să ne extindem echipa pe segmentele de producție bobinaj și prelucrări prin așchiere. Astfel, cei interesați pot trimite un CV pe adresa de mail info@wittenstein.ro sau ne pot contacta la sediul societății.

Cum vedeți viitorul firmei WITTENSTEIN?

w3WITTENSTEIN SRL este parte a grupului WITTENSTEIN SE – în prezent, potențialul de dezvoltare este uriaș, datorită mediului inovativ precum și deschiderii către schimbare în domeniul tehnologic- proces care presupune îmbunătățirea continuă.
În acest sens, WITTENSTEIN SRL se bucură de dezvoltare sustenabilă, fiind create în mod constant noi locuri de muncă.

Care este principiul după care se ghidează compania Wittenstein?

Filozofia grupului WITTENSTEIN este bazată pe 5 valori: Responsabilitate, Încredere, Deschidere, Inovație și Schimbare

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.