15.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Venituri în creștere la bugetul local al Mediașului, peste 63% dintre contribuabili și-au achitat impozitele

Cele mai citite

În prima jumătate a anului 2014 execuția bugetară a depășit prevederile municipalității. Astfel, la 30 iunie au fost realizate venituri în valoare de 54.136.470 lei, acest lucru însemnând o execuție bugetară de 57,72%. Având în vedere că în aceeași perioadă cheltuielile efectuate au fost de aproximativ 37 milioane lei, bugetul a înregistrat un excedent de 17.078.000 lei.
Gradul de colectare a taxelor și impozitelor locale înregistrează cea mai importantă creștere în buget, excedentul fiind de aproximativ 7 milioane de lei. De altfel, 63% dintre contribuabili și-au achitat impozitele locale pe clădiri și terenuri până la 30 iunie 2014.
„La capitolul cheltuieli, secțiunea de funcționare, am prevăzut 40.666.000 lei și am realizat 32.720.000 lei. Învățământul ocupă cea mai mare pondere a cheltuielilor de funcționare, aproximativ 43%. Pe de altă parte, în prima jumătate a anului cheltuielile de personal au înregistrat o scădere cu 12%. Capitolul cheltuieli, secțiunea de dezvoltare, cuprinde investițiile ce se desfășoară în municipiul Mediaș, iar prevederile sunt de peste 23 milioane de lei, aici fiind inclus și excedentul bugetar din 2013. Astfel, investițiile ocupă rolul principal în buget, peste 50% din venituri fiind destinate acestui capitol“, a declarat primarul Teodor Neamțu.
De asemenea, edilul a adăugat faptul că „Execuția bugetului local permite derularea proiectelor de dezvoltare în municipiul Mediaș. Lucrările de modernizare a infrastructurii de apă-canal sunt la final, iar obiectivul principal al municipalității este ca odată ce această investiție este finalizată, să începem modernizarea infrastructurii rutiere care a fost afectată de aceste lucrări. Sper ca evoluția bugetului local să fie una favorabilă până la sfârșitul anului, pentru ca investițiile propuse să se realizeze“.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect